Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η αγορά προεξοφλεί μία θετική εξέλιξη - τα σημεία κλειδιά για γδ και f25

tags :
Η αγορά προεξοφλεί μία θετική εξέλιξη - τα σημεία κλειδιά για γδ και f25
H εβδομάδα που πέρασε μας έδωσε μία ανοδική κίνηση με τον ΓΔ να πλησιάζει και πάλι το πολύ σημαντικό επίπεδο των 700+ μονάδων.

Το 640 είναι το stop μας στην παρούσα στον ΓΔ ενώ ο f25 χρειάζεται μία κατοχύρωση των 207 μονάδων για να μπορέσει να δώσει αγοραστικό σήμα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει μπροστά της να περάσει τα προαπαιτούμενα που ουσιαστικά θα ανοίξουν τον δρόμο τόσο για θετική αξιολόγηση αλλά και είσπραξη της δόσης, όσο και τη εκκίνηση των ΑΜΚ των τραπεζών. Μιας και είναι σημαντικό τόσο για την αποφυγή κουρέματος καταθέσεων από την καινούργια χρονιά όσο και για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη μιας και ένα μεγάλο μέρος των CC θα μπορέσουν να αρθούν σε περίπτωση που ο κλάδος ανακεφαλαιωθεί.

Η αγορά τόσο η χρηματιστηριακή αλλά πολύ περισσότερο αυτή των ομολόγων προεξοφλούν μία θετική εξέλιξη μιας και το spread πλησιάζει πάλι τις 700 μονάδες βάσης, με τα εταιρικά ομόλογα να έχουν δώσει πολύ σημαντικές κινήσεις μιας και το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Αν τώρα έχουμε θετική αξιολόγηση αλλά και ολοκλήρωση ή έστω ξεκίνημα της ανακεφαλαίωσης θα ανοίξει και ο δρόμος για την συμμετοχή της Ελλάδας στο QE.

Το επόμενο διάστημα το πιο δύσκολο και μεγάλο βήμα της κυβέρνησης θα έχει να κάνει με το συνταξιοδοτικό μιας και είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα σε κόστος, ενώ η βιωσιμότητα του δεν υφίσταται με τα σημερινά δεδομένα. Ίσως αυτό να είναι και ο πιο δύσκολο κομμάτι από πλευράς κυβέρνησης.

Στην παρούσα και όλα όπως δείχνουν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το μνημόνιο κατά γράμμα ψάχνοντας τα πολύ δύσκολα ισοδύναμα σε περιπτώσεις που δεν θέλει να “πειράξει”.

Τεχνικά ο ΓΔ έχει κοντινή αντίσταση τις 688 και κύρια την περιοχή του 710 ενώ στήριξη έχουμε στις 660 μονάδες με το stop μας στις 640. Ο f25 έχει μπροστά του το πολύ σημαντικό επίπεδο του 206-207 που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης στις 220 αν μη τι άλλο μονάδες.

Ο ΓΔ από αρχές έτους χάνει 18% ενώ οι επιλογές μας έχουν απόδοση 5+ υπερτερώντας ουσιαστικά του ΓΔ 23%. Οι περισσότεροι τίτλοι είναι σε Long κατάσταση (excel) ενώ ο τζίρος είναι σε ανεκτά επίπεδα με την αγορά να περιμένει τις ΑΜΚ του τραπεζικού.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- FAST FINANCE SEC

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης