Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Δημήτρης Τζάνας: “Mission impossible [;]”...

tags :
Δημήτρης Τζάνας: “Mission impossible [;]”...
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν γράφοντας: "Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου οδήγησε πιο εύκολα του αναμενομένου σε διαμόρφωση Κυβέρνησης με τους ίδιους εταίρους...


Ενώ η χαρτογράφηση του Κοινοβουλίου διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες του κ. Τσίπρα που ήδη ορκίστηκε εκ νέου Πρωθυπουργός" αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας. Επομένως, ο πολιτικός κίνδυνος απομακρύνθηκε για τις Αγορές καθώς είναι δεδομένος ο φιλοευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κυβέρνησης που θα ορκιστεί.

Από την άλλη πλευρά, εμφανής είναι ο σκεπτικισμός για την δυνατότητα της νέας Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις αναγκαίες δράσεις του επομένου τριμήνου...

Καθώς και μόνο η επιγραμματική αναφορά σε αυτές πείθει ότι συνιστούν πραγματικό Γολγοθά για την Ελληνική Οικονομία, μονόδρομο ωστόσο στην παρούσα φάση για τη σταθεροποίησή της:-

ΤΗΝ συλλογή φορολογικών εσόδων ύψους 18 δισ ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών (συστημικών και μη) ώστε να είναι και πάλι φερέγγυες, απομακρύνοντας οριστικά σενάρια "κουρέματος" καταθέσεων 

Και διενεργώντας όσα απαιτούνται για τα επισφαλή δάνεια ώστε το 2016 να άρουν τα capital controls και να επανέλθουν σε θετική πιστωτική επέκταση.

Την θεσμοθέτηση των προαπαιτούμενων που θα επιτρέψουν την θετική αξιολόγηση ώστε να εγκριθούν οι εκταμιεύσεις από τον ESM και να έλθει στο τραπέζι η συζήτηση για την ευνοϊκή αναδιάρθρωση του χρέους.

Την προώθηση μεταρρυθμίσεων με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις, ή την πειστική υποβολή άλλων προτάσεων προς τους Δανειστές. 

Και βεβαίως η ανοικτή πληγή της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, για το οποίο η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι αξίζει να υπάρχει ως Ένωση Χωρών.

Είναι προφανές, ότι η νέα Κυβέρνηση καλείται σε ασφυκτικά οριοθετημένους χρόνους να λειτουργήσει με πρωτόγνωρους ρυθμούς εργατικότητας και αποτελεσματικότητας για να ανταποκριθεί.

Και η Ελληνική Κοινωνία να αποδεχθεί, ως "πειθαρχημένος ασθενής που εισέρχεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας", την διαδικασία που είναι πιθανό να σταθεροποιήσει την Οικονομία και να ανοίξει την προοπτική επανεκκίνησής της στη συνέχεια.

"Mission impossible", ίσως απαντήσουν πολλοί καθώς τα μέλη της ομάδας που θα χειριστεί τα της Οικονομίας και τα της διαπραγμάτευσης με τους Δανειστές καλούνται να επιδείξουν εξαιρετικές δεξιότητες.

Ασφαλώς όμως η ικανοποιητική ανταπόκρισή τους θα εκτιμηθεί αναλόγως και στο Χρηματιστήριο που ευλόγως τώρα απαισιοδοξεί, παρά την διατήρηση των χαμηλών αποδόσεων στα 10ετη ομόλογα...

Με την προσδοκία σύντομα να περιληφθούν στη διαδικασία ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι. Ταυτόχρονα, το διεθνές περιβάλλον συνεχίζει να συγκεντρώνει"μαύρους κύκνους".

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει τα Αμερικανικά παρεμβατικά επιτόκια σε μηδενικό επίπεδο ερμηνεύθηκε ως πιστοποίηση των ανησυχιών για την πορεία της Παγκόσμιας Οικονομίας εξαιτίας της επιβράδυνσης της Κινεζικής.

Παράλληλα και ενώ στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός τρέχει μόλις με 0,1%, ένας ακόμη απροσδόκητος "μαύρος κύκνος" εμφανίστηκε με την μορφή τoυ σκανδάλου της Γερμανικής VW σκιάζοντας το χρηματιστηριακό τοπίο των Ευρωπαϊκών Αγορών

Αφού, σύμφωνα με την άποψη του συμβούλου επενδύσεων της TecGroup, τυχόν υποχώρηση των πωλήσεων του Γερμανικού κολοσσού μπορεί να αποτελέσει απειλή για την εύρωστη ακόμη Γερμανική Οικονομία.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης