Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Aγοραστικό σήμα μετά από 3 μήνες για την αγορά

tags :
Aγοραστικό σήμα μετά από 3 μήνες για την αγορά

Aγοραστικό σήμα μετά από 3 μήνες για την αγορά




Aγοραστικό σήμα μετά από 3 μήνες και κάτι για την αγορά, με τους χαμηλούς τζίρους να είναι στην παρούσα σημαντικό μειονέκτημα.

Πλέον οι 700 μονάδες αποτελούν το πρώτο σημαντικό επίπεδο αντίστασης, με επόμενο και κύριο μεσοπρόθεσμα το 750-770. Μόνο το τελευταίο μπορεί να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση των τελευταίων δύο ετών.

Πλέον η αγορά δοκιμάζει να προεξοφλήσει ότι θα έχουμε την δημιουργία μίας συγκυβέρνησης που ουσιαστικά μπορεί να δώσει ουσιαστικά μία κυβέρνηση τετραετίας υλοποιώντας επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα αλλά και τις κινήσεις εκείνες που θα μπορούσαν να φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ήδη είμαστε σημαντικά πίσω με το Ελληνικό πρόβλημα ουσιαστικά να διώχνει επενδύσεις και με κάποια γειτονικά κράτη να κερδίζουν μέρα με την μέρα έδαφος. Η ομιλία του DRAGHI ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα για την κίνηση μιας και έκλεισε το παράθυρο κουρέματος των καταθέσεων, ενώ άφησε ανοιχτό και το παράθυρο για συμμετοχή της χώρας στο QE από την στιγμή που θα είμαστε σε πρόγραμμα και θα έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση.

Το κλειδί για την αγορά φυσικά είναι ο τραπεζικός κλάδος και η ανακεφαλαιοποίηση του μιας και τα stress test θα δώσουν μία πρώτη εικόνα με την ΕΚΤ να παίρνει τις αποφάσεις. Είναι δεδομένο πως δεν μπορούν να εξαχθούν εύκολα συμπεράσματα αφού ο κλάδος δεν είναι εύκολο να μελετηθεί σε καμία περίπτωση.

Σχετική εικόνα

Καλό θα ήταν να έχουμε μόνο την συμμετοχή κεφαλαίων της ΕΕ και αυτό γιατί θα είναι υπέρ του κράτους μιας και να θυμίσουμε πως ήδη έχει επενδύσει 40 δις για την διάσωση τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά θα χαρίσει ποσοστά σε ιδιώτες.

Η εικόνα της EUROBANK σε σχέση με τις άλλες έχει ως μόνο λόγο τον ιδιωτικό της χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί είναι δεδομένο πως οι μέτοχοι θέλουν όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή αυξήσεως για να μπορέσουν να αυξήσουν το ποσοστό τους στο μέγιστο.

Οι περισσότεροι τίτλοι του f25 που εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιεί το 95% του τζίρου έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από το σύνολο της αγοράς. Φυσικά, αφ΄ενός γιατί αυτοί είχαν την τύχη  να έχουν ξένους μεγάλους μετόχους και αφ΄ετέρου οι περισσότεροι ήταν προετοιμασμένοι για τα CC.

Στα στατιστικά  ο ΓΔ χάνει από αρχές έτους 22% ενώ ο τραπεζικός 76% και ο f25 το 29%. Στον αντίποδα ο FTSEM βρίσκετα σε κέρδη ενισχυόμενος κατά 1,80%. Οι περισσότερες από τις επιλογές μας είναι σε Long κατάσταση, ενώ υπερτερούν έναντι του δείκτη κατά 19,28% από αρχές έτους. Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται κινήσεις ή αποκοπές μερισμάτων, δείχνοντας πως οι επενδυτικές επιλογές είναι το παν ακόμα και σε μία άσχημη χρονιά.

Σχετική εικόνα

Εν κατακλείδι, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς. Παρόλα αυτά για να έχουμε μία μεσοπρόθεσμη διάσπαση, χρειαζόμαστε κατοχύρωση του 770 επιπέδου. Όσο πιο γρήγορα υπάρξει μία σταθερή κυβέρνηση που πιστέψει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να δείξει σημάδια ανάπτυξης η Ελληνική οικονομία.

Πλέον τα δύο σημαντικά θέματα μας αμέσως μετά την δημιουργία κυβέρνησης είναι η γρήγορη άρση των CC αλλά και η συμμετοχή της χώρας στο QE. Δύο παράμετροι που είναι βέβαιο ότι μπορούν να αλλάξουν άρδην την κατάσταση…



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης