Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.- Αγορά: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα [;]...

tags :
Χ.Α.- Αγορά: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα [;]...
Ο f25 δεν μπόρεσε να κάνει την ανοδική διαφορά και η διάσπαση του 195 ουσιαστικά μας δίνει την πιθανότητα να δοκιμάσουμε το παλαιό χαμηλό στις 184 ή και τις 179 μονάδες που έχουμε στήριξη.

Θυμίζουμε πως το ιστορικό μας χαμηλό είναι στις 170 μονάδες με τον δείκτη πλέον να φλερτάρει με αυτό. Οι 200-203 μονάδες είναι σημαντική κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να θελήσει να δει και πάλι το 212 που είναι το ημερήσιο make or break μας

Ο ΟΤΕ κράτησε τα προσχήματα. Το 780 είναι κοντινή σημαντική στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 750 που είναι και το stop μας στο Long. Κύρια αντίσταση το 829, επίπεδο που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης προς το 9.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η διάσπαση του 5 έδωσε συνέχιση της κίνησης. Το 509 είναι κοντινή αντίσταση στην παρούσα που κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο ημερήσιο make or break στο 541. Κοντινή στήριξη το 464 και κύρια το 420.

ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ: To ευρώ συνέχισε την κίνηση και πλέον αντιμετωπίζει το πολύ σημαντικό 1,1450 επίπεδο όπου κατοχύρωση μπορεί να κάνει την διαφορά μιας και θα ενεργοποιήσει νέους αγοραστές με επόμενη κίνηση και στόχο το 1,1780. Το 1,1310 είναι κοντινή και το 1,1210 κύρια στήριξη στην παρούσα ενώ όσο πάνω από το 1,1030 τα long δεν ανησυχούν

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- Fast Finance Securities

Σχόλιο Αγοράς

Στην χώρα κάναμε και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προβληματίσουμε οικονομία και χρηματιστήριο στην πιο δύσκολη και μεγάλη κρίση που έχει βρεθεί. Πλέον έχουμε μπροστά μας περίπου ένα μήνα που λογικά η αγορά θα κρατήσει – αν μη τι άλλο – στάση αναμονής μέχρις ότου συγκροτηθεί μία κυβέρνηση που ουσιαστικά θα αρχίσει να δουλεύει για να προσπαθήσει να ανορθώσει την διαλυμένη οικονομία.

Το μόνο θετικό είναι πως η χώρα βρίσκεται ήδη σε πρόγραμμα και δεν υπάρχει ο πολιτικός εκείνος φόβος, μιας και πλέον ότι και να συμβεί θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα ακολουθήσει το ήδη ψηφισμένο πρόγραμμα. Το θέμα είναι η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να δουλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα για να ολοκληρώσει το τιτάνιο αυτό έργο.

Μακροοικονομικά τα δύσκολα είναι μπροστά μας, μιας και το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο θα γράψει ουσιαστικά τα άσχημα νούμερα απόρροια των CC και της όλης οικονομικής δυσχέρειας. Μπροστά μας έχουμε την ανακεφαλαίωση των τραπεζικών μετοχών αφού πρώτα τελειώσουν τα stress tests κάτι που αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Ο κλάδος είναι αυτός που πλήττεται και περισσότερο τα τελευταία χρόνια με τους μετόχους ουσιαστικά να έχουν χάσει σχεδόν το σύνολο της επένδυσης τους. Ο τρόπος και οι τιμές που θα γίνουν οι ΑΜΚ έχει την σημασία της, κάτι που ουσιαστικά έχει να κάνει με την απόφαση που θα λάβει η ΕΚΤ. Η κατάσταση παρόλα αυτά με βάση την τελευταία κρίση λόγω CC είναι καλύτερη των αναμενομένων, παρόλα αυτά όσο πιο γρήγορα αντιδράσει η όποια κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για το μέλλον.

Το spread σε σχέση με το χρηματιστήριο δεν έχει παράλληλη κίνηση σε σχέση με το παρελθόν και αυτό γιατί πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα και αργά ή γρήγορα θα μπει στο QE της ΕΚΤ κάτι που η αγορά το κοστολογεί ανάλογα. Φυσικά τα τραπεζικά ομόλογα είναι αυτά που πλήττονται, παρόλα αυτά όλα τα υπόλοιπα εταιρικά αλλά και κρατικά ομόλογα κέρδισαν πίσω σημαντικές μεγάλο μέρος των απωλειών του τελευταίου διαστήματος, γεγονός θετικό για τις εταιρίες αλλά και για το κράτος.

Σκοπός μία οικονομίας είναι να καταφέρει να βγει στις αγορές θυμίζοντας πως ουσιαστικά η Ελληνική οικονομία είναι αρκετά χρόνια εκτός. Οι ξένες αγορές πλέον δίνουν ένα μεσοπρόθεσμο σήμα εξόδου κάτι που συμβαίνει μετά από χρόνια και μπορεί η Ελληνική αγορά να μην έχει σχέση με αυτές παρόλα αυτά επηρεάζουν, έστω και σε μικρό βαθμό, την κατάσταση της.

Εν κατακλείδι, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς με την διαφορά ότι χρειάζεται μία σταθερή και δυνατή κυβέρνηση που θα μπορέσει να πάρει στις πλάτες της την εφαρμογή της συμφωνίας αλλά και να διαχειριστεί με δουλειά και σωστή τακτική το πακέτο που δίδεται από την Ευρώπη.

Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά από την συγκρότηση της, ενώ σημείο καμπή για την Ελληνική αγορά είναι η νέα ανακεφαλαίωση του τραπεζικού κλάδου γεγονός που θα δώσει άμεσα σημαντική ανοδική κίνηση στο σύνολο πλέον της αγοράς.

Mέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε μετρητά θυμίζοντας πως τεχνικά η αγορά θα βγει ανοδική μεσοπρόθεσμα μετά τις 800 μονάδες. Φυσικά τα CC πρέπει να αρθούν σταδιακά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μιας και έχουν προβληματίσει πολλές εταιρίες αλλά και πολλά εγκλωβισμένα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν εγκλωβιστεί ουσιαστικά. ειδικά σε money market προϊόντα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης