Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Αναμενόμενη η διόρθωση, οι νέες βάσεις κι αντιστάσεις

tags :
Αναμενόμενη η διόρθωση, οι νέες βάσεις κι αντιστάσεις

A σ θ ε ν έ ς π ι σ ω γ ύ ρ ι σ μ α – με μόλις 43 εκατ. τζίρο




H αγορά δεν είχε να επιδείξει τίποτα σημαντικό καθώς το μόνο που έκανε ήταν ένα ασθενές πισωγύρισμα, απόρροια κυρίως μερικών κατοχυρώσεων θέσεων, και μάλιστα με μόλις 43 εκατ. τζίρο.

Ο 25άρης έκλεισε τελικά στο χαμηλό ημέρας, κυρίως λόγω της πίεσης στην ΕΕ (-6,64%), και του ΟΠΑΠ (-5%). Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, τεχνικά τουλάχιστον, η περιοχή των 200 μονάδων παραμένει ζωντανή, μετά το …τρομοκρατικό χτύπημα της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ και τα περισσότερα χαρτιά (πλην τραπεζών) επανήλθαν στην πρότερη κατάστασή τους.
Επιμέρους, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚ, ΟΠΑΠ, ΦΦΓΚΡΠ, ΜΠΕΛΑ παραμένουν ως πολλά υποσχόμενες εισηγμένες παρά τα εσωτερικά προβλήματα, με κοντινές στηρίξεις τα τρέχοντα επίπεδα και αξιοσημείωτα σταθερή επενδυτική συμπεριφορά.
Ο 25άρης είναι μεν καθοδικός σε ημερήσιο γράφημα, όμως το γύρισμα στις 204 μονάδες δίνει κοντινή είσοδο, με επόμενη στήριξη το 201 και 197, ενώ πάνω από το 220 (κύρια αντίσταση) τα πράγματα θα αλλάξουν εντελώς.
Το στοίχημα στις πολύπαθες τράπεζες παραμένει, καθώς οι τραγικές αποτιμήσεις αποτελούν δέλεαρ για τους traders, μην ξεχνώντας και τα σύννεφα αισιοδοξίας από την ΕΚΤ με την ποσοτική της χαλάρωση και την μέλλουσα ανακεφαλαιοποίηση των 25 δις. Στον αντίποδα, βεβαίως, η τραγική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας με την ύφεση να βασιλεύει.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι τα επίπεδα (και η περίοδος) που διανύουμε είναι κρίσιμα από ιστορικής πλευράς, και οι αποφάσεις για είσοδο στην αγορά (ή έξοδο) απαιτούν σχέδιο εκ των προτέρων και όχι σπασμωδικές κινήσεις.
Intraday position short stop 205

________________________

Support: 205,203, 201, 197, 191

Resist.: 210, 214, 220

Daily spot market position Short s/l 244


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης