Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Μία ενδιαφέρουσα επιστημονική προσέγγιση - Των φρονίμων τα παιδιά...και αναζητώντας την λύση του... μυστηρίου

tags :
Μία ενδιαφέρουσα επιστημονική προσέγγιση - Των φρονίμων τα παιδιά...και αναζητώντας την λύση του... μυστηρίου
ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρουσα επιστημονική προσέγγιση: Κάθε χώρα εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, εξηγεί ο κοινωνιολόγος Dr. Hans Mathias Kepplinger.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στην Deutsche Welle ο γερμανός κοινωνιολόγος Dr. Hans Mathias Kepplinger, αναφορικά με την ελληνική κρίση και την επίδραση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε αυτή, κατέθεσε μεταξύ πολλών άλλων, εξ ίσου ενδιαφερόντων:-

«Χωρίς τα ΜΜΕ δεν θα είχαμε τόσες έκτακτες Συνόδους Κορυφής για την Ελλάδα, κατά τις οποίες αποφασίζονται πολύ λιγότερα σε σχέση με την σημασία που τους αποδίδουν τα μέσα ενημέρωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Kepplinger.

Σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή «το γερμανικό κοινό δεν θα ενδιαφερόταν καν για τον έλληνα Αλέξη Τσίπρα ή τον Γιάνη Βαρουφάκη εάν δεν υπήρχαν τα media και δεν θα υπήρχε όλη αυτή η αρνητική εικόνα για την Ελλάδα που κυριάρχησε ανά την Ευρώπη.


ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ τα παιδιά...: Ανοιχτό αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο για ένα δεύτερο δάνειο – γέφυρα προς την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η τελική συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Αυγούστου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ακόμη και νωρίτερα, ωστόσο σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να προχωρήσει τις διαδικασίες για ένα δεύτερο ενδιάμεσο δάνειο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την πληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, ύψους 3,7 δισ. ευρώ μαζί με τους τόκους. 


ΩΣ γνωστόν η Ελλάδα έλαβε ήδη 7,12 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης EFSM και κάλυψε τις υποχρεώσεις της σε ΕΚΤ και ΔΝΤ. Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το τρίτο δάνειο διάσωσης άρχισαν και επισήμως, μετά την ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο του δεύτερου γύρου των προαπαιτούμενων. 


Άλλωστε την Παρασκευή 24 Ιουλίου, καταφθάνει στην Αθήνα και η τρόικα. Κεντρικός στόχος της ξένης αποστολής είναι η συλλογή στοιχείων που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ο έλεγχος σε δεκάδες προαπαιτούμενα και δράσεις που συνδέονται τόσο με το δεύτερο όσο και με το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. 


Το μπρά- ντε - φερ μεταξύ κυβέρνησης - πιστωτών θα είναι σκληρό παρά την πίεση για άμεση συμφωνία που ασκούν οι θεσμοί καθώς δεν είναι αυτοί που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, αλλά η Αθήνα, λόγω των νέων χρηματοδοτικών αναγκών που πρέπει να καλύψει τον επόμενο μήνα και ανέρχονται σε 3,7 δισ. ευρώ.



ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ την λύση του... μυστηρίου : Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχασε στο διαπραγματευτικό τραπέζι με τους πιστωτές της Ελλάδας, ωστόσο αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι ότι ακόμη είναι νικητής στις καρδιές και το μυαλό των ελλήνων πολιτών.

Ο Daniel Marans, αρθρογράφος της Huffington Post, διερωτάται πώς ένας άνδρας ο οποίος υποτάχθηκε σε ένα νέο αυστηρό πακέτο μέτρων λιτότητας, όταν είχε υποσχεθεί ελαφρύνσεις και ήταν αυτός που επί των ημερών του συντελέστηκε το καταστροφικό κλείσιμο των τραπεζών, όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αλλά και να θριαμβεύσει πολιτικά.


Η συνεχής επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα πιστώνεται τόσο στο πολιτικό του ταλέντο όσο και την έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού, κάτι ωστόσο που μπορεί να μη διαρκέσει για πολύ, όπως επισημαίνουν αναλυτές στη Huffington Post. [η συνέχεια επί της... οθόνης]

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης