Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Mία διάσπαση του 670, θα δώσει συνέχεια προς τις 610 μονάδες...

tags :
Mία διάσπαση του 670, θα δώσει συνέχεια προς τις 610 μονάδες...
H αγορά όχι μόνο δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αλλά έκλεισε και σε νέα χαμηλά παλεύοντας με την στήριξη των 670 μονάδων. Πρώτο της μέλημα τώρα το να επανέλθει πάνω από την ζώνη των 710 μονάδων ή να δοκιμάσει και πάλι τις 740. Αντίστοιχα μία διάσπαση του 670, θα δώσει συνέχιση προς τις 610 μονάδες.

Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, μιας και το τέλος της παράτασης πλησιάζει. Ενώ όσο πιο γρήγορα υπάρξει μία λύση τόσο το καλύτερο για την οικονομία, που μέρα με την μέρα βυθίζεται. Όλα δείχνουν πως Ελλάδα και θεσμοί έχουν έρθει πολύ κοντά σε μία συμφωνία, μιας και τους χωρίζουν μικρές διαφορές με τα μάτια πλέον στραμμένα στην έκτακτη σύνοδο της Δευτέρας.

Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλες τις περιπτώσεις και το τι μπορεί να συμβεί.

Αν υπάρξει συμφωνία και ψηφιστεί από το σύνολο της κυβέρνησης η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της και τις πολιτικές της. Σε περίπτωση ρήξης θα πάμε σε εκλογές που το πιο πιθανό είναι να μην γίνουν ή και να γίνουν να υπάρξει μία οικουμενική κυβέρνηση.

Αν τώρα γίνει συμφωνία και η κυβέρνηση δεν καταφέρει να κρατήσει την δεδηλωμένη τότε θα έχουμε και πάλι το ίδιο σενάριο με οικουμενική κυβέρνηση. Το σενάριο και όχι και ιδιαίτερα θετικό είναι να πάμε σε μία ολιγόμηνη παράταση με σκληρά μέτρα που και πάλι θα προβληματίσουν την οικονομία μιας η ανασφάλεια η ψυχολογία και η στασιμότητα θα συνεχιστεί. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν και options για νέα χρηματοδότηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Σε κάθε πάντως περίπτωση πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα η κατάσταση που δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση πουθενά. Τεχνικά η αγορά προσπαθεί να χάσει την μεγάλη συσσώρευση των πέντε τελευταίων μηνών γεγονός που αν συμβεί μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τις 520 μονάδες.

Το θέμα είναι πως η αγορά θα καταφέρει να αναιρέσει την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση μιας και κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο με επιβεβαιωμένη κατοχύρωση των 850 μονάδων. Στην παρούσα οι 740 μονάδες είναι κοντινή και οι 800 κύρια αντίσταση. Από αρχές έτους χάνουμε ήδη 17% στον δείκτη και 48% στον τραπεζικό ενώ ο ftsem παραμένει σε κέρδη της τάξεως του 7%.

Εν κατακλείδι είμαστε αισιόδοξοι ως προς την ομαλή έκβαση του προβλήματος μιας και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Από την άλλη όποια εξέλιξη θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις με την διαφορά ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός που να ην είναι υπέρ της ΕΕ που το μεγαλύτερο μέρος του λαού θέλει. Αυτό από μόνο του δίνει την ελπίδα ότι το μόνο πρόβλημα μας για την συνέχεια είναι ο χρόνος και ο τρόπος για να εξέλθει η οικονομία από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Θεωρούμε ότι μία απλή παράταση του τρέχοντος προγράμματος με μοναδική κάλυψη των δανείων όχι σαν μία μεσοπρόθεσμη λύση που θα μπορούσε να αλλάξει πραγματικά την κατάσταση που έχει έρθει η οικονομία. Απλά θα έδινε μία ακόμα χρονική ανάσα που με βάση τα δεδομένα δεν αλλάζουν εύκολα την κατάσταση. Ιδανικά θα θέλαμε μία οικουμενική κυβέρνηση που θα έλυνε πολλά θέματα, αλλά θα ενίσχυε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

FAST FINANCE SEC
HLIAS ZACHARAKIS

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης