Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι ειδικοί σχολιάζουν: Οι εξελίξεις είναι πιθανό να προκαλέσουν εκπλήξεις...

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν: Οι εξελίξεις είναι πιθανό να προκαλέσουν εκπλήξεις...

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν γράφοντας: "Η αδυναμία στην προσέγγιση των θέσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Δανειστών της, συνεχίζει να κυριαρχεί στην πολύμηνη διαπραγματευτική διαδικασία, με την 30η Ιουνίου να είναι η ημερομηνία λήξης της σχετικής προθεσμίας" αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας.

Ταυτόχρονα, δεν διαφαίνεται γεφύρωση του χάσματος καθώς οι Δανειστές θεωρούν ότι η περικοπή συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ βασικών ειδών οφείλουν να συμπεριληφθούν στα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση αντιπροτείνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της φορολογίας στα εταιρικά κέρδη.

Έτσι, ο πήχης των προσδοκιών ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης είναι χαμηλότερα από οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Διαμορφώνονται έτσι προϋποθέσεις για κορύφωση της σεναριολογίας περί εξόδου από τη Ευρωζώνη και ενδεχόμενων κεφαλαιακών ελέγχων στις Τράπεζες που αιμορραγούν εξαιτίας της συντελούμενης έξαρσης των αναλήψεων ποσών "σε μετρητά" από τους σε πλήρη σύγχυση ευρισκόμενους καταθέτες.

Αναπόφευκτα και εν μέσω ενός mini καύσωνα, τα πάντα έχουν παγώσει στην Ελληνική Οικονομία, καθώς η αρνητική ψυχολογία αναστέλλει ακόμη και τις σκέψεις για οποιαδήποτε οικονομική πρωτοβουλία πέραν εκείνων που αφορούν την κάλυψη των βασικών αναγκών.

Ενόψει αυτών των εξελίξεων και με την αβεβαιότητα να κορυφώνεται, το Χρηματιστήριο βιώνει καθημερινές συνεδριάσεις με χαρακτηριστικά "sell-off" από τους ξένους επενδυτές που αποεπενδύουν τις Ελληνικές θέσεις τους.

Έτσι, στους τραπεζικούς τίτλους διαμορφώνονται πλέον τιμές δραματικά χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες των τελευταίων αυξήσεων, καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη άσκησης των warrants κατά την περίοδο αυτή.

Αποεπένδυση όμως συντελείται και στους λοιπούς τίτλους καθώς ο "κίνδυνος της Χώρας" έχει οδηγήσει τις αποδόσεις στους 10ετείς τίτλους στο 12,9%, οδηγώντας τις αποτιμήσεις τους σε επίπεδα που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσαν κραυγαλέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει καθημερινά χαμηλότερη επίδοση έτους και με συνοπτικές διαδικασίες σαρώνονται όλες οι αντιστάσεις από τους επιθετικούς πωλητές. 

Είναι επομένως ορατή η προοπτική της διάσπασης και των 700 μονάδων μέχρι το τέλος του 1ου εξαμήνου, καθώς οι πολλαπλές ήττες των αισιόδοξων traders δεν επιτρέπουν σοβαρές αντιδράσεις.

Οι προσδοκίες για "κάτι διαφορετικό" μετατίθενται πλέον στις πρωτοβουλίες που είναι πιθανό να αναληφθούν τις επόμενες ημέρες σε πολιτικό επίπεδο, τόσο εντός της Χώρας όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο...

Ωστε να υπάρξει "κάποια λύση" για το Ελληνικό πρόβλημα για να αποφευχθεί καταγραφή πιστωτικού γεγονότοςαπό τη μη εκπλήρωση δανειακών μας υποχρεώσεων. 

Οι εξελίξεις είναι πιθανό να προκαλέσουν εκπλήξεις καθώς πυκνώνουν και οι φωνές που με ηχηρό τρόπο αναφέρονται στην γενικότερη αναταραχή στην Ευρωζώνη από ένα ελληνικό "Grexit", έστω και λόγω "ατυχήματος", αλλά και τις σοβαρές γεωπολιτικές διεργασίες που θα ακολουθήσουν

Ενώ ο Economist αναφέρεται στην εύθραυστη κατάσταση της Παγκόσμιας Οικονομίας συστήνοντας στην κα Γέλεν τη μετάθεση της διαδικασίας αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve Bank.

"Και δεδομένου ότι 'η ελπίδα πεθαίνει τελευταία', όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στο πρόσημο του Γενικού Δείκτη και στο μέγεθος της μεταβλητότητας για τη συνέχεια" εκτιμά ο σύμβουλος επενδύσεων της TecGroup.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης