Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Οι 750 μονάδες και τα χαμηλά έτους είναι οι επόμενοι στόχοι, εκτός εάν...

tags :
Οι 750 μονάδες και τα χαμηλά έτους είναι οι επόμενοι στόχοι, εκτός εάν...

Πριν συμπληρωθούν πέντε εβδομάδες συσσώρευσης μεταξύ 800 και 850 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης διέσπασε καθοδικά αυτό το εύρος και έκλεισε σε νέο εβδομαδιαίο χαμηλό των τελευταίων έξι εβδομάδων, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Οι 790 μονάδες που είναι το 61,8% επίπεδο Fibonacci Retracement της κίνησης από την κορυφή του έτους (945 μονάδες) ως το χαμηλό έτους (691 μονάδες) θα πρέπει με την αρχή της επόμενης εβδομάδας να λειτουργήσουν σαν στήριξη. Σε διαφορετική περίπτωση οι 750 και τα χαμηλά έτους είναι οι επόμενοι στόχοι.

Η χωρίς αποτέλεσμα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ και τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που προτείνουν οι Εταίροι άρχισαν να χαλούν το κλίμα στο Χρηματιστήριο από την Πέμπτη, ενώ η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ και η απόφαση να πληρωθούν όλες μαζί στο τέλος του μήνα αύξησαν την αβεβαιότητα στους επενδυτές για τις εξελίξεις που έρχονται, με αποτέλεσμα την εκδήλωση ρευστοποιήσεων που στον Τραπεζικό κλάδο ήταν πιο έντονες.

Προκαλεί απορία τι διαπραγματεύσεις γίνονται τόσους μήνες για να καταλήξουν οι Δανειστές σε αυτές τις προτάσεις και ποια είναι η σύγκλιση στην οποία αναφέρονται όλο αυτό το διάστημα Έλληνες και ξένοι Αξιωματούχοι. Το τοπίο είναι θολό και ο χρόνος λιγοστεύει. Τα σενάρια που μιλούν για λίγους μήνες παράταση του προγράμματος και για εκλογές γίνονται πιο έντονα.

Τα ερωτήματα για το τι είδους συμφωνία μπορεί η σημερινή Κυβέρνηση να υπογράψει, πως θα περάσει από την Βουλή και ποιοι Υπουργοί θα την εφαρμόσουν πληθαίνουν. Θα επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι περιμένουμε στο πολιτικό σύστημα να επικρατήσει η ωριμότητα και οι λογικές κινήσεις και όχι ο λαϊκισμός. Η πραγματική Οικονομία ασφυκτιά και αναμένει.

Η σύνοδος του G7 έχει Ελληνικό ενδιαφέρον, ενώ την επόμενη εβδομάδα πληθαίνουν οι συναντήσεις για εξεύρεση λύσης. Αναμένεται νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Juncker, συνάντηση Βαρουφάκη - Shaeuble, συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Λαγκάρντ.

"Επιβάλλεται να υπάρχουν θετικές εξελίξεις πριν την συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα" τονίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης