Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Παραμένει η διαφορά μεταξύ Αγοράς ομολόγων και Αγοράς μετοχών

tags :
Παραμένει η διαφορά μεταξύ Αγοράς ομολόγων και Αγοράς μετοχών

Παραμένει η διαφορά μεταξύ Αγοράς ομολόγων (περισσότερο επαγγελματική) και Αγοράς μετοχών, με την πρώτη να αποφεύγει τις ακρότητες και την δεύτερη "εθισμένη" στην μεταβλητότητα να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις εκατέρωθεν δηλώσεις, όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης και να βρει κατεύθυνση ξεφεύγοντας από το γνωστό εύρος 780 - 860 μονάδες, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.


Σαφώς πιο "ευαίσθητες" σε κάθε είδηση οι Τραπεζικές μετοχές, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι οι Τράπεζες θα γίνουν περισσότερο "ευάλωτες" σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Αντίθετα στην Αγορά ομολόγων όπου δραστηριοποιούνται καλύτερα ενημερωμένοι επαγγελματίες,παρατηρείται πλάγια κίνηση, με μικρές εξάρσεις και πλαγιοκαθοδική κίνηση των αποδόσεων, σαν να θεωρείται μονόδρομος η επίτευξη συμφωνίας που θα επικυρωθεί και από την Ελληνική Βουλή.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η σταδιακή ανοδική αντίδραση του ευρώ, αγνοώντας τυχόν αρνητικές εκτιμήσεις - σενάρια, για το Ελληνικό ζήτημα.

"Με αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την σημερινή ανοδική αντίδραση του Χ.Α., όπου ο Δείκτης προσπάθησε να καλύψει τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων, κρίνεται απόλυτα φυσιολογική η σχετική επαναδραστηριοποίηση εγχώριων ιδιωτικών χαρτοφυλακίων, που παρέμεναν επί μακρόν εκτός Αγοράς" τονίζει ο αναλυτής της Solidus Sec.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης