Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: Νίκος Καυκάς [Merit]

tags :
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: Νίκος Καυκάς [Merit]
"Το πλήρωμα του χρόνου, για την επίτευξη κάποιου συμβιβασμού φαίνεται ότι έχει έρθει, καθώς οι πληγές της διαπραγμάτευσης γίνονται πλέον έντονα αισθητές στην Οικονομία" επισημαίνει ο Νίκος Καυκάς.

Αντίστοιχα, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. συσσωρεύει σε ένα στενό εύρος τιμών πέριξ των 820 μονάδων εδώ και ένα ολόκληρο μήνα, οδηγούμενος από προσδοκίες και διαψεύσεις.

Αρκετές φορές έχουμε αναφέρει ότι το κρίσιμο επίπεδο σε μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα είναι η ζώνη των 950-1050 μονάδων, ενώ είναι και το πιθανότερο επίπεδο προσέγγισης εφόσον υπάρξει σύγκλιση με τους Εταίρους μας. 

Στο μεσοδιάστημα, οι όποιες κινήσεις αποφασίζονται θα πρέπει να στοχεύουν στην επόμενη ημέρα, καθώς η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί, ή και θα αυξηθεί μέχρι τότε, ενδεχομένως δοκιμάζοντας και κρίσιμες στηρίξεις στην περιοχή των 740-780 μονάδων.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι η υποστήριξη μιας συμφωνίας με την Ευρώπη από την υπάρχουσα Κυβέρνηση θα μπορούσε σχεδόν να εξαλείψει το ρίσκο ενός ''Grexit'' στα μάτια των επενδυτών, καθώς δεν υπάρχει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Χώρα με δηλωμένα αντιευρωπαϊκά αισθήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνδυασμό με την δίψα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας για αποδόσεις, η προσέλκυση κεφαλαίων είναι σχεδόν δεδομένη.

"Εκείνη την χρονική περίοδο μάλλον θα αναζητούμε την τιμή στόχο του Γενικού Δείκτη, μετά την ανοδική διαφυγή από τις 1050 μονάδες....ελπίζω" αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης