Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Απ. Μάνθος: H έκταση της συσσώρευσης προσφέρει ιδιαίτερη ενίσχυση στο ανοδικό σενάριο...

tags :
Απ. Μάνθος: H έκταση της συσσώρευσης προσφέρει ιδιαίτερη ενίσχυση στο ανοδικό σενάριο...

"Στις καθυστερήσεις φαίνεται να παίζει ο Γενικός Δείκτης την ανοδική διάσπαση των 850 μονάδων, προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη ευκαιρία, με τον κατάλληλο καταλύτη νέων, για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να κινηθεί με επιτυχία προς το επόμενο βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης των 875 μονάδων" αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.


Σημείο, όπου εάν τμηθεί ανοδικά, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, μπορεί να δώσει διαγραμματικά τον αρχικό στόχο των 920 μονάδων. Ιδιαίτερη ενίσχυση στο ανοδικό σενάριο μας προσφέρει η έκταση της συσσώρευσης των τελευταίων 12, τουλάχιστον, συνεδριάσεων μέσα στο εύρος διακύμανσης των 60 μονάδων, από τις 785 έως τις 845 μονάδες, γεγονός, που μέχρι τώρα δεν έχει δώσει τα εχέγγυα για το χαρακτηρισμό ως πλάγια κίνηση "διανομής" μετοχών της κερδοφόρας ανοδικής κίνησης, που ξεκίνησε από τις 710 μονάδες. Η συσσώρευση αυτή -βάση της μέχρι τώρα εικόνας- μπορεί να δώσει έντονη ανοδική κίνηση με αυτοτροφοδοτούμενα ποσοστά κέρδους υπεράνω των 920 μονάδων.

Συνήγορος στο σενάριο αυτό εμφανίζεται, εδώ και μέρες και το μεσοπρόθεσμο "Bullish Divergence" του γνωστού ταλαντωτή "Relative Strength Index" στο weekly chart δίνοντας έτσι "τροφή" όχι μόνο για τη καταγραφή τριψήφιων τιμών άνω των 900 μονάδων, αλλά και για τη μετέπειτα αποτύπωση τετραψήφιων τιμών άνω του ψυχολογικού ορίου των 1000 μονάδων.

"Υπό άλλες συνθήκες το στήσιμο του εβδομαδιαίου διαγράμματος, με το Γενικό Δείκτη να φλερτάρει με την άνω πλευρά του μεσομακροπρόθεσμου καθοδικού καναλιού, στις 855 μονάδες και την επανείσοδό του σε επίπεδο κλεισιμάτων, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από τον Fibo απλό κινητό μέσο των 21 εβδομάδων, θα μας έδινε ισχυρό ποσοστό επαλήθευσης του προαναφερθέντος ανοδικού σεναρίου, αλλά με το Ευρωπαϊκό πολιτικοοικονομικό μέλλον της Χώρας να κρέμεται στη κυριολεξία σε μια κλωστή, μας κάνει αρκετά επιφυλακτικούς ανεβάζοντας στα ύψη το ρίσκο της όποιας επένδυσης" τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης