Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Η παρούσα κίνηση έπιασε στον ύπνο το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών

tags :
Χ.Α.: Η παρούσα κίνηση έπιασε στον ύπνο το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών
Τεχνικά η αγορά κατάφερε όχι μόνο να πιάσει τον στόχο του 815 που έδωσε μίνι διόρθωση αλλά και να κλείσει πάνω από αυτόν αλλά και τις 797 μονάδες.

Kάτι που ουσιαστικά μας δίνει και εβδομαδιαίο σήμα με βάση το σύστημα μας με επόμενο στόχο την περιοχή του 890-930 και ενδιάμεση αντίσταση τις 850 μονάδες, ανεξάρτητα αν δούμε τις όποιες διορθώσεις λόγω των σημαντικών κερδών των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Οι 770 μονάδες στην παρούσα είναι η σημαντική μας στήριξη, ενώ το stop παραμένει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα με μεγάλες πιθανότητες να ανέβει αισθητά. Για να καταλάβουμε την κίνηση ο ΓΔ είναι ουσιαστικά στα επίπεδα από όπου και ξεκίνησε την χρονιά (-0,40%) με τον f25 να χάνει 7,4% και τον τραπεζικό 32% από αρχές έτους. Η παρούσα κίνηση ίσως είναι και αυτή που έπιασε στον ύπνο το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών, ενώ κατάφερε να εξαυλώσει τα όποια Margin και παράγωγα πριν δώσει την κίνηση κάτι που συνήθως δίνει σημαντική κίνηση.


Εν κατακλείδι είμαστε αισιόδοξοι για την αγορά τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα προσβλέποντας σε κίνηση στην πολύ σημαντική ζώνη των 890-930 μονάδων επίπεδο που ουσιαστικά σε περίπτωση κατοχύρωσης να κάνει την διαφορά.

Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο δίμηνο μιας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν σημαντικές αναταράξεις. Παρόλα αυτά η αντίδραση για άλλη μία φορά από την ζώνη των 700 μονάδων μας δίνει αρκετές πιθανότητες να έχουμε δει ένα πολύ σημαντικό χαμηλό για τα επόμενα χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει φυσικά το μέλλον και μιλάμε πιο πολύ με πιθανότητες αλλά παρόλα αυτά σε κάθε περίπτωση αυτές δείχνουν να είναι μαζί μας. Τέλος να πούμε πως προσοχή βραχυπρόθεσμα πάντα χρειάζεται τυχόν ανακοίνωση ενδιάμεσης συμφωνίας μιας και η αγορά εκεί βρίσκει την ευκαιρία να κάνει διόρθωση.

Κάτι τέτοιο θυμίζουμε έγινε μετά την συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου μιας και η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει το γεγονός και έδωσε διόρθωση από την περιοχή των 940 μονάδων τότε. Η λύση για την οικονομία και παράλληλα για την αγορά θα έρθει με την μεγάλη συμφωνία μέσα στο καλοκαίρι λογικά κάτι που η αγορά θα μας το έχει δείξει νωρίτερα.

Τέλος να πούμε πως είχαμε σοβαρή αποκλιμάκωση και στα spread με το 10ετές να διαπραγματεύεται στις παρυφές του 1000 που έχει στηρίξεις έχοντας πρώτα γράψει τιμές κοντά στο 1400


Καλή εβδομάδα.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
FAST FINANCE SEC

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης