Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

X.A.: Καλό θα ήταν να παρακολουθούμε τους τίτλους ξεχωριστά

tags :
X.A.: Καλό θα ήταν να παρακολουθούμε τους τίτλους ξεχωριστά
Τεχνικά η αγορά μας έδωσε ημερήσιο αγοραστικό σήμα, έστω και οριακά στην συνεδρίαση της Παρασκευής ενώ θα θέλαμε και επιβεβαίωση στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Τα επίπεδο 232-238 είναι και εβδομαδιαίο επίπεδο, οπότε θέλει την απαραίτητη προσοχή μας.

Το 218 είναι κοντινή μας στήριξη στην παρούσα ενώ τα χαμηλά μας στην περιοχή του 206 είναι κύρια στήριξη. Από τις επιλογές μας έχουμε 6 αγοραστικά από τα 20 μιας και η αγορά παίρνει πραγματική τάση συνήθως όταν έχουμε πάνω από το 50% με αγοραστικά σήματα.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι μίαν ανάσα από το ημερήσιο Make or break όπως και αρκετοί ακόμα τίτλοι (excel) . Καλό θα ήταν να παρακολουθούμε τους τίτλους ξεχωριστά και να μην περιμένουμε να δούμε το σύνολο της αγοράς για να κάνουμε κινήσεις.

Αρκετοί τίτλοι έχουν διαφορετική συμπεριφορά τόσο στην πτώση όσο και στις αντιδράσεις ενώ θα πρέπει να ακολουθούμε τίτλους που έχουν ουσιαστικά ξένους επενδυτές μέχρις ότου η αγορά αποκτήσει την ρευστότητα εκείνη που θα δώσουν το έναυσμα για διάχυση στις υπόλοιπες εταιρίες.

Ο τραπεζικός κλάδος λόγω και της μεγάλης εμπορευσιμότητας και volatility έχει τραβήξει πάνω του τους traders.

Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να παρασύρονται και να αυξάνουν θέσεις εκεί μειώνοντας σε τίτλους που ουσιαστικά έχουν καλύτερη συμπεριφορά μιας και αυτό το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει τις αποδόσεις ή σε περίπτωση margin να διαλύει χαρτοφυλάκια.

Το ποσοστό επένδυσης στον κλάδο πρέπει να είναι μειωμένο μιας και το ρίσκο που αναλαμβάνεται σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερο. Στην μεγάλη μας ανάλυση μπορούμε να δούμε αρκετούς τίτλους με τις θέσεις τους και τα επίπεδα τους.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης