Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ
Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε καθοδικά τη γραμμή, που ένωνε τους δύο προηγούμενους πυθμένες του Ιανουαρίου και του Μαρτίου στην περιοχή των 720 μονάδων, χτυπώντας "alert" στους τεχνικούς δείκτες,σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο.

Αυτό το γεγονός έπρεπε να μας θέσει σε εγρήγορση, καθώς εάν δε μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα (φίλτρο 3 ημερών) να επαναδιαπραγματευτεί άνω της ζώνης των 735 με 745 μονάδων (κάτι που πέτυχε χθες, σε πρώτη φάση)...

ΤΟΤΕ θα ξαναεπισκεφτεί με πιο "άγριες διαθέσεις" το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων με πιθανή εξέλιξη τη καθοδική τμήση του και τη καταγραφή τιμών χαμηλότερα των 686 μονάδων.

Από την άλλη, στη περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης γυρίσει ανοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών άνω της περιοχής αντίστασης των 745 μονάδων θα πρέπει να αναμένουμε άμεση αντιπαράθεση με το καθοριστικό επίπεδο των 760 με 778 μονάδων προκαλώντας αλλαγή ψυχολογίας και αναδιάταξη των "Buyers".

Στον αντίποδα η οποιαδήποτε αδυναμία καταγραφής δυο τουλάχιστον ημερήσιων κλεισιμάτων άνω της προαναφερόμενης γραμμής, στις 735 μονάδες (το πρώτο έγινε χθες), θα δώσει στο Γενικό Δείκτη τα εχέγγυα για συνέχιση της υπάρχουσας πτωτικής τάσης...

Πιθανότατα με μεγαλύτερη βία προς την περιοχή τελειωτικής "παράδοσης" των "Bulls", στις 648 μονάδες. Ανησυχητικές ήταν και οι διαγραμματικές ενδείξεις, που έρχισαν να αναδύουν ορισμένοι τίτλοι -πλην Τραπεζών- με ισχυρή βαρύτητα στο Δείκτη

Καθώς δοκίμασαν να καταστρατηγήσουν πολύ σημαντικές στηρίξεις, που εάν επιβεβαιωμένα χαθούν μπορούν άνετα να σπρώξουν την Αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Για παράδειγμα: η μετοχή του ΟΤΕ τεστάρισε το ισχυρό όριο στήριξης των 7,50 ευρώ, το ΦΦΓΚΡΠ έχει ως καθοδικό όριο εδώ και πολύ καιρό τα 23 ευρώ, ο ΤΙΤΚ τη ζώνη πέριξ των 20,5 ευρώ

Η ΔΕΗ είδε πάλι το 4,25 ενώ βολοδέρνει χαμηλότερα του 5,10, ο ΟΠΑΠ με τη βοήθεια και της αποκοπής του μερίσματος έδειξε να απομακρύνεται από τα 8,20, το ΜΠΕΛΑ πλησίασε απειλητικά τα 7,50 ευρώ ενώ τα ΕΛΠΕ, κοντά στα ιστορικά χαμηλά, δεν μπορεί να ξεφύγουν από την "ελκτικότητα" των 3,50 ευρώ.

Οριακά και μέσα στο τριγωνικό σχηματισμό καθοδικού φρεναρίσματος, στις 220 με 207 μονάδες λαμβάνει τιμές ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανοίγοντας ένα επικίνδυνο μέτωπο με τις 200 μονάδες, πεδίο όπου εάν διαρραγεί πτωτικά θα ανοίξει το δρόμο για τις 189 μονάδες.

Στην αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, ο δείκτης θα επανεξετάσει το αίτημα ανοδικής επαφής με τη βραχυχρόνια αντίσταση των 225 με 230 μονάδων. 

Γενικά και οι δύο δείκτες δείχνουν να επιδιώκουν μια άμεση ανοδική ανάταση για να μπορέσουν να απαλλαγούν από τη "καθοδική θηλιά". Δυστυχώς όμως η περαιτέρω καθυστέρηση στην έλευση ενός ισχυρού ανοδικού καταλύτη θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε "στραγγαλισμό" και νέες βίαιες ρευστοποιήσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης