Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Ποια είναι τα ζητούμενα για την συνέχεια [τεχνική ανάλυση δια χειρός Απ. Μάνθου]

tags :
Χ.Α.: Ποια είναι τα ζητούμενα για την συνέχεια [τεχνική ανάλυση δια χειρός Απ. Μάνθου]
Μετά από συνεχείς μέρες πτώσης, από τις 24 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Δείκτης κάθεται "ζαλισμένος" στο ημερήσιο chart τιμών, μεταξύ της διαγραμματικής ζώνης στήριξης των 750 με 710 μονάδων προσπαθώντας να συνέλθει από την καθοδική ζημιά των 200 και πλέον, μονάδων από τα υψηλά των 945 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι, κατά πρώτον, η αποφυγή του προηγούμενου χαμηλού 30 μηνών στις 708 μονάδες και κατά δεύτερον η άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Δείκτη πάνω από τις 760 μονάδες.

Στοιχεία τα οποία εάν επιτευχθούν με αυξημένο τζίρο συναλλαγών και "διαυγή" ανοδικά candlesticks μπορεί να δώσουν "τροφή" στους "Bulls" για μια ανοδική κίνηση προς την "χιλιοραμμένη" περιοχή των 810 με 847 μονάδων.

Από την άλλη, η έστω και μικρή καταγραφή τιμών κάτω από τις 708 μονάδες θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" σπρώχνοντας βίαια τον Δείκτη προς το επίπεδο στήριξης των 686 με 660 μονάδων "χαροποιώντας τα μέγιστα το στρατόπεδο των 'Bears".

Το μόνο, ίσως, θετικό στοιχείο είναι ότι πολλοί ταλαντωτές έχουν περιέλθει σε "oversold" θέσεις, από όπου συνήθως εγείρουν βραχύβια ανοδική ανάταση.

Όσον αφορά τώρα το εβδομαδιαίο διάγραμμα του Δείκτη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανοδική απόκλιση (Bullish Divergence), που πραγματοποιεί εδώ και μήνες ο ταλαντωτής Relative Strength Index (RSI) σε σχέση με τη καταγραφή νέων τοπικών χαμηλών του Γενικού.

"Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα ο RSI διαφαίνεται στο διάγραμμά του να έχει ολοκληρώσει μια ανοδική τμήση της καθοδικής σφήνας που έρχεται από τον Ιανουάριο του 2014

Γεγονός, που μπορεί να αυξήσει το μεσοπρόθεσμο "bet" εναλλαγής της καθοδικής τάσης από πτωτική σε ανοδική" εκτιμά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης