Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ συμβουλεύουν: "H επιτυχής ανύψωση του παραδοσιακού χαρταετού κατά τη χθεσινή ημέρα εν μέσω πολλών δυσκολιών (με την υποβοήθηση του έχοντα τη σχετική τεχνογνωσία συγγενή μου, σας ομολογώ), αποτέλεσε καλό οιωνό για τη σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση" αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας.

Έτσι, σε συνέχεια της συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής, που καθόρισε τετράμηνη παράταση κατά την οποία διατηρείται η "ομπρέλα προστασίας" της ΕΚΤ για το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα

Και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις νέων χρηματοδοτήσεων σε συνέχεια επιτυχών αξιολογήσεων, ήρθε και η έγκριση των μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκαν στους Δανειστές μας.

Ευλόγως, η χθεσινή συνεδρίαση προσέλαβε "εορταστικό χαρακτήρα" καταγράφοντας θεαματικά κέρδη, με τις τραπεζικές μετοχές σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τις αποδόσεις των 10ετων να υποχωρούν στο 8,40% (!) Η διάρκειά της είναι το ζητούμενο!

Η ανάγνωση του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που δεσμεύεται να υλοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, συνιστά αναμφισβήτητη στροφή προς το ρεαλισμό με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την αύξηση των προς είσπραξη Δημοσίων εσόδων...

Τον έλεγχο/περιστολή Δημόσιων δαπανών, την αντιμετώπιση της διαφθοράς αλλά και την επανεξέταση της υλοποίησης ιδιωτικοποιήσεων, ενδεχομένως δηλαδή και αυτών που πρόωρα κάποιοι ανήγγειλαν ότι "δεν θα γίνουν", ενώ τίποτε δεν θα γίνει με μονομερείς ενέργειες.

Η επίγευση που αφήνει το κείμενο είναι θετική και αδιαμφισβήτητα συμπλέουσα με το πνεύμα των Αγορών. Οπότε, καλείται να δει κάποιος τις πιθανές πηγές απειλής της υλοποίησης των παραπάνω.

Συνοπτικά λοιπόν, οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι είναι σε δύο κατευθύνσεις: την εφικτότητα της υλοποίησης των παραπάνω αφού προϋποθέτουν τη ταχύτατη μετάλλαξη του Κράτους.

Εκείνου δηλαδή που υπό την καθοδήγηση του πολιτικού συστήματος οδήγησε στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την παραγωγική αποδιάρθρωση στην Οικονομία.

Την διατήρηση της συνοχής του Κυβερνώντος κόμματος, σε σχέση με τη ψήφιση διατάξεων που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που δεσμευθήκαμε να υλοποιήσουμε.

Καταληκτικά, είναι σαφές ότι η διάρκεια της ανοδικής κίνησης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο συνυφαίνεται με τους παράγοντες που προαναφέρθηκαν, τη δυνατότητα δηλαδή μετάλλαξης των χρόνιων παθογενειών του Κράτους αλλά και της διατήρησης της συνοχής του Κυβερνώντος κόμματος.

"Με δεδομένη την αδυναμία κατηγορηματικής απόφανσης για τα παραπάνω, η συντήρηση συνθηκών υψηλής μεταβλητότητας για το επόμενο διάστημα είναι το πιθανότερο σενάριο για τη πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

Καθώς θα εναλλάσσεται η αισιοδοξία με την απαισιοδοξία για όσα εν δυνάμει επηρεάζουν τα δρώμενα της Ελληνικής Οικονομίας" εκτιμά ο σύμβουλος επενδύσεων της TecGroup.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης