Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ
Ο Γενικός Δείκτης μετά από τέσσερις διαδοχικές προσπάθειες ανοδικής διάσπασης των 847 μονάδων, κατάφερε στην πέμπτη όχι μόνο να περάσει πάνω από αυτή αλλά και να εκτοξευτεί ως πεπιεσμένο ελατήριο προς την αντίσταση των 922 μονάδων

Επίπεδο από όπου διέρχεται η γραμμή, που ενώνει τους δύο τοπικούς πυθμένες του περασμένου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Η επιβεβαιωμένη διακράτηση των κεκτημένων της ανοδικής τμήσης θα θέσει ως πρώτο σοβαρό διαγραμματικό στόχο την ανοδική λύση της περιοχής των 935 με 960 μονάδων.

Περιοχή, όπου εάν δοκιμαστεί και διαπεραστεί με επιτυχία θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων αφήνοντας πίσω τα "κακώς κείμενα" των 750 και 710 μονάδων.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο ισχυρότατος τζίρος, που έχει πραγματοποιηθεί σε εκείνες τις έξι εβδομάδες που ο Γενικός Δείκτης λάμβανε τιμές μεταξύ των 850 και 710 μονάδων στοιχείο, που άνετα θα μπορούσε να προσομοιωθεί ως μάζεμα από τα "ισχυρά χέρια".

Διαγραμματικά όλα αυτά τα θετικά στοιχεία θα λάβουν σάρκα και οστά όταν ο Δείκτης δηλώσει άρνηση επιστροφής χαμηλότερα των 820 μονάδων...

Καθώς η οποιαδήποτε γρήγορη εξαέρωση των βίαιων ανοδικών μονάδων θα φέρει εκνευρισμό και πολλαπλούς εγκλωβισμούς με πιθανό αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός καθοδικού "peak" στις 790 μονάδες.

Όσον αφορά τώρα το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης η ανοδική τμήση της ζώνης αντίστασης των 246 με 250 μονάδων ανοίγει την όρεξη στους "Bulls" για κίνηση προς τις 294 με 310 μονάδες.


Εκεί όμως θα χρειαστεί πολύ προσοχή καθώς περνάει ένα σημαντικό σύμπλεγμα διαγραμματικών τεχνικών ζωνών και γραμμών με μεγάλη δυσκολία διαπερατότητας. Τεχνικό στοιχείο, όπου μπορεί να επιφέρει ανοδικό φρενάρισμα με ρευστοποιήσεις προς αποκομιδή κερδών.

"Εδώ ως αρνητική εξέλιξη θα μπορούσε να εκληφθεί η επαναφορά του δείκτη κάτω από τις 240 μονάδες", σημειώνει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης