Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η επιστροφή στις 711 μον. και η δοκιμασία των 660 μον. παραμένει το βασικό σενάριο

tags :
Η επιστροφή στις 711 μον. και η δοκιμασία των 660 μον. παραμένει το βασικό σενάριο
Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης μετά την «ψυχρολουσία» του χαμηλού των 52 εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε με ένα τριήμερο σερί βγαλμένο από εποχές ανοδικής αγοράς (bull market)

Φέρνοντας την αγορά σε νέα υψηλά για το 2015 με τζίρους που συστηματικά ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης όπου σημειώθηκαν διψήφιες θετικές μεταβολές στο κλείσιμο σε δείκτη και μετοχές του FTSE σημειώθηκε ο ένα από τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών (τεμάχια) στην ιστορία του ΧΑ.

Κατά τα άλλα η προσπάθεια της αγοράς να γυρίσει σε ανοδική τάση δεν ολοκληρώθηκε τεχνικά καθώς οι 865 μονάδες αποτελούσαν το σημείο καμπής της τάσης. 

Η ενδοσυνεδριακή διάσπαση δεν είχε συνέχεια, ενώ η πίεση που εκδηλώθηκε στην συνεδρίαση της Πέμπτης και της Παρασκευής παρά την αποκλιμάκωση των τζίρων αναίρεσε ακόμα και το σήμα του κινητού μέσου των 30 ημερών

Αφήνοντας ως μοναδική ένδειξη ανόδου τον MACD στον οποίο ο χρόνος αρχίζει να λειτουργεί πλέον πιεστικά. 

Παρά τις έντονες και νευρικές αντιδράσεις το αποτέλεσμα της εβδομάδας ήταν μάλλον μια αντίδραση η οποία απλώς αποφόρτισε την έντονη υποτιμητική εικόνα που είχε διαμορφωθεί στους ταλαντωτές.

Φαίνεται ακόμα, ότι η επιστροφή των τιμών στα επίπεδα των 711 μονάδων και η δοκιμασία των 660 μονάδων παραμένει το βασικό σενάριο που βρίσκεται σε ισχύ [από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη]

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης