Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν-Σήμερα ο κ. Κώστας Φέγγος [VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.]

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν-Σήμερα ο κ. Κώστας Φέγγος [VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.]
Τις τελευταίες μέρες η νέα Κυβέρνηση και η Ελλάδα, βιώνουν τον "θερμό και φιλόξενο εναγκαλισμό" της Ευρώπης και του πολιτισμένου Κόσμου...

Και όλοι στέκονται εντυπωσιασμένοι από την ευκολία που αυτό επετεύχθη, επισημαίνει ο Κώστας Φέγγος.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει σταματήσει η ρητορική για μονομερείς ενέργειες, για "κούρεμα" του χρέους κατά περισσότερο από 50% και για συμμαχία του Νότου που θα παρασύρει τον Βορρά.

Από την άλλη μεριά έχει "καταργηθεί" η τρόικα, έχει γίνει κατανοητό ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Κυβέρνηση και έχει εκτιμηθεί το γεγονός, ότι η νέα Κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στη πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση όσων δεν άγγιξαν οι προηγούμενοι.

Δυστυχώς, σε όλα τα παραπάνω, λεφτά για την Ελλάδα, υπάρχουν μόνο στο τελευταίο (δηλαδή φοροδιαφυγή και φορολόγηση).

Επίσης μέχρι στιγμής, όλοι θέτουν σαν προϋπόθεση για τη συνέχιση του "θερμού εναγκαλισμού", την τήρηση των συμφωνιών από μέρους της Ελλάδας.

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που έχουν να δώσουν χρήματα στην Ελλάδα, ακόμη δεν έχουν μιλήσει.

Οι ξένοι, κυρίως, επενδυτές εξέλαβαν τα παραπάνω σαν έναρξη μιας ήπιας διακυβέρνησης που θα τηρήσει τις συμφωνίες και δεν θα συγκρουστεί πολύ. Αυτό προκάλεσε την πρόσφατη χρηματιστηριακή ανάκαμψη την σχετική πτώση των spreads.

Όλες οι εκτιμήσεις βασίζονται σε "κρυφά" μηνύματα, που δίνονται στα πλαίσια μιας διαπραγμάτευσης και κυρίως στον τρόπο που αυτά εκλαμβάνονται από τα ξένα funds. Η κατάσταση "καίει" ή καλύτερα είναι μια "πύρινη κόλαση".

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της Versal ΑΕΠΕΥ, το επόμενο δίμηνο μάλλον προσφέρεται για ενεργό trading με σκοπό τη δημιουργία μιας χρηματιστηριακής θέσης που θα αποφέρει κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Δυστυχώς, όμως, το trading είναι συνδυασμός μεγάλων κερδών και μεγάλων ζημιών και δεν συνίσταται για άπειρους επενδυτές (!)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης