Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;)...

tags :
Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;)...
Στα 5,95 δισ. η κφση της Alpha και στα... 5,925 δισ. η αντίστοιχη της Πειραιώς. Στα 53 δισ.ευρώ η συνολική κφση του Χ.Α., δηλ. οι δύο αυτές τράπεζες αντιστοιχούν στο 22,6% του συνόλου των αποτιμήσεων.

Ακολουθούν οι Coca Cola Hellenic με 5,48 δισ. και η ΕΤΕ με 5,16 δισ. Έπεται ο ΟΤΕ με 4,43 δισ. , με το άθροισμα των 5 αυτών ομίλων να αντιστοιχεί στο 51% της συνολικής κφσης του Χ.Α.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ οι κφσεις των τριών τραπεζών είναι χιλιάδες λεύγες υπό το μηδέν, αλλά άντε βγάλε άκρη τώρα...

Η σύνθεση τώρα του γ.δ.

Με βάση τις τιμές κλεισίματος της Παρασκευής διαμορφώνεται κυρίως από τις μετοχές των ΕΕΕ (9,35%), ΕΤΕ (8,66%), ΤΙΤΚ (6%), ΜΠΕΛΑ 5,47%, ΦΦΓΚΡΠ 5,38%, ΑΛΦΑ 5,08%, ΔΕΗ 5,09%, ΟΤΕ 5,23% και ΠΕΙΡ 4,53%.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε αποδείχθηκε η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική, για τον γδ ο οποίος σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 6,3%.

Στο 5,32% τα κέρδη για τον ΔΤΡ.
Η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών ενισχύθηκε κατά 17,5% και διαμορφώθηκε στα 99,5 εκατ.

Από την αρχή του χρόνου ο γδ γύρισε σε θετική μεταβολή (+1,73%), ενώ ο ΔΤΡ καταγράφει οριακές απώλειες 0,19%.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο σκέλος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν στα 73,7 δισ. ευρώ από 72,7 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο...


Μόνον οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου κατέγραψαν αύξηση 1,27 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ για την αγορά (από τον Θαν. Σταυρ.):

Ένας άγραφος και κατά πολλούς απαράβατος χρηματιστηριακός νόμος αναφέρει ότι "ποτέ δεν ακολουθούμε την κίνηση μιας Αγοράς αν δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε επαρκώς.

Πολλώ δε μάλλον, αν αυτή η κίνηση είναι εντυπωσιακά διαφοροποιημένη με την εικόνα των προηγούμενων ημερών, χωρίς να έχει μεσολαβήσει η είδηση - καταλύτης, που να δικαιολογεί την αλλαγή κλίματος και διαθέσεων".

Ο γράφων την στήλη έκανε "τηλεφωνικό γύρο" σε περισσότερα από δέκα χρηματιστηριακά γραφεία και δεν μπόρεσε να γίνει αποδέκτης, λογικών επιχειρημάτων, που να μπορούν να δικαιολογήσουν τον αγοραστικό ενθουσιασμό της Παρασκευής.

Μάλιστα υπήρξε αυτήκοος μάρτυς επενδυτή που ρωτούσε χρηματιστή, "τι μεσολάβησε και χθες (σ.σ. την Πέμπτη) η Πειραιώς βρέθηκε να κλείνει στα χαμηλά ημέρας και μία ανάσα από το ιστορικά χαμηλότερο κλείσιμο (0,85 ευρώ)

Και σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή), ενδοσυνεδριακά, βρέθηκε να καταγράφει κέρδη έως και 13,48%;"!

Citigroup: H ΕΚΤ θα συνεχίσει το QE και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, εκτός εάν το ευρώ υποχωρήσει ραγδαία

OIL: Σε χαμηλό 5 ετών το πετρέλαιο και στο -7,2% οι νέες εβδομαδιαίες απώλειες.

QUEST: Απέκτησε από την κατά 85% θυγατρική της εταιρεία «U-YOU Ε.Π.Ε» το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Cardlink Α.Ε.»...

Το οποίο κατείχαν οι «Alpha Bank Α.Ε.» (50%) και «Eurobank–Ergasias Α.Ε.» (50%), έναντι συνολικού τιμήματος 15.000.000 ευρώ.
Η «Cardlink A.E.» δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών δικτύου τερματικών POS για ηλεκτρονικές συναλλαγές με κάρτες πληρωμών.

Δεν πιστεύουμε να τους έκανε και... πολύ κόπο να μας γνωστοποιούσαν τα μεγέθη της περί ου θυγατρικής της...

JPM:

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και οι μετοχές θα ανακάμψουν.

Τιμές στόχοι και συστάσεις :

Alpha Bank, overweight, τιμή στόχος 0,59 ευρώ - Eurobank, neutral, τιμή στόχος 0,19 ευρώ - Eθνική, overweight, τιμή στόχος 1,98 ευρώ - Πειραιώς, overweight, τιμή στόχος 1,23 ευρώ


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-απάντηση: Έχετε δίκηο, κανείς δεν θίγει το ζήτημα της καταβολής στη ΔΕΗ ποσού αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ. Θα επανέλθουμε...

ΜΕΤΚΑ επανάληψη και για... ''σπάσιμο'': Το φθηνότερο και ποιοτικότερο χαρτί του FTSE25 - και όχι μόνον - την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά... 1,16% στα 8,7000 ευρώ, με την αποτίμησή του στα 452 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα τα πάσης φύσης ''σαπακοειδή και... ζομπιοειδή'' γνώριζαν την αποθέωση!!

ΜΕΤΚ: Την στιγμή που δεν έχει δανεισμό, έχει πολλαπλασιαστή κερδών κάτω του 5,5 και το 73% της αξίας του αντιστοιχεί στα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου που εκπροσωπεί στο ταμπλό...

PLASTIKA ΚΡΗΤΗΣ: Νέα υψηλά στα 5,6000 ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή, με κλείσιμο στο +5,92% και στα 5,5500 ευρώ. Επιβεβαιώνει το δόγμα ότι κανείς καλός δεν χάνεται. Έρχεται πάντα η ώρα της δικαίωσης...



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης