Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν: Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν: Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν γράφοντας: Με μία έντονα ανοδική συνεδρίαση και μάλιστα με σημαντικό τζίρο ολοκλήρωσε την δεύτερη ανοδική εβδομάδα η Χρηματιστηριακή Αγορά, τελευταία πριν τις εκλογές της Κυριακής, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ, την Πέμπτη, για αγορές Κρατικών ομολόγων προκάλεσε έντονη ανοδική κίνηση σε όλα τα Χρηματιστήρια με το Ελληνικό να ακολουθεί την Παραασκευή. Δύο είναι οι κυριότεροι λόγοι της λίαν θετικής αντίδρασης:

Η Αγορά προεξοφλεί, με βάση τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, το σχηματισμό Κυβέρνησης την Δευτέρα, αλλά κυρίως η θετική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα της ΕΚΤ που προϋποθέτει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ύπαρξη προγράμματος και τη πληρωμή των ομολόγων που λήγουν, δείχνουν ότι και η νέα Κυβέρνηση θα επιδιώξει τον συμβιβασμό με τους εταίρους.

Προς αυτή την κατεύθυνση και η έκθεση της BofA Merrill Lynch που προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης της για το Ελληνικό Χρηματιστήριο σε "overweight" προεξοφλώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα δημιουργήσει μεγάλη κρίση στις σχέσεις Αθήνας – δανειστών.

Από την άλλη, η μεταβλητότητα θα παραμείνει στην Αγορά κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα είναι στο μικροσκόπιο των επενδυτών.

Η παραμονή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 835 μονάδες είναι το πρώτο ζητούμενο, ενώ οι 890 μονάδες είναι ο επόμενος στόχος.

Στήριξη παραμένει η περιοχή των 770 μονάδων που θα πρέπει να διατηρηθεί για να απομακρυνθούν οι πιθανότητες καταγραφής νέων χαμηλών, τονίζει ο υπεύθυνος της Guardian Trust.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης