Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
Η αγορά μας τελείωσε την εβδομάδα με αισιόδοξα μηνύματα, μιας και κατάφερε να κλείσει στα υψηλά της και πολύ κοντά στην ζώνη του πολύ σημαντικού 850-870 επιπέδου (Ηλίας Ζαχαράκης, δ/νων σύμβουλος της Fast Finance)....

Θα λέγαμε, πως τόσο η μεγάλη πίεση του τελευταίου διαστήματος όσο και η προεξόφληση δημιουργίας κυβέρνησης έδωσαν σημαντικές ανάσες στην αγορά.

Πιο σημαντικό κατά την άποψη μας γεγονός ήταν το QE της ΕΚΤ, μιας και πολλά κεφάλαια ψάχνουν διέξοδο. Με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές να κάνουν νέα υψηλά και την Ελληνική στον αντίποδα να βρίσκεται σε χαμηλά διετίας.

Θυμίζουμε πως το QE στην παρούσα φάση δεν μας αφορά, μιας και σύμφωνα με τον DRAGHI η Ελλάδα έχει ήδη καλύψει το ποσοστό της από πρόσφατες αγορές της. Οπότε προέχει να πληρωθεί πρώτα το ομόλογο λήξεως Ιουλίου.

Ουσιαστικά ο DRAGHI μας είπε, ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα για να μπορέσει μετά να στηρίξει την Ελλάδα με έμμεσο τρόπο.

ΤΩΡΑ σημασία έχει η άμεση δημιουργία νέας κυβέρνησης και όχι η διενέργεια δεύτερων εκλογών που θα εντείνει την ανασφάλεια και θα βγάλει και πάλι πωλητές στην αγορά (γράφτηκε το Σάββατο).

Αντίθετα μία νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει μία ανάσα χρονικά αλλά και σε τιμές στην αγορά, χωρίς να αλλάζει το μεσοπρόθεσμο της κατάστασης μιας και το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μία νέα παράταση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα. 

Να πούμε δε, πως η αγορά θα αντιδράσει ακόμα περισσότερο θετικά αν υπάρξει μία κυβέρνηση ευρύτερης πλειοψηφίας με περισσότερα από δύο κόμματα μιας και θα αισθανθεί πολύ καλύτερα σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις.

Θυμίζουμε πως αύριο έχουμε EUROGROUP, οπότε το πιο πιθανό να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σε σχέση με τα νέα χρονοδιαγράμματα.

Στα δύσκολα λοιπόν μπαίνουμε από τούδε και στο εξής, μιας και η όποια νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει σημαντικό αγώνα δρόμου για εξεύρεση λύσης σε σχέση με την συμφωνία...

Αλλά και τεράστια προσπάθεια να καλύψει το πολύ σημαντικά χαμένο χρόνο που είχαμε λόγω των εκλογών. Μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα, αλλά και να στήσει εξ αρχής ένα κυβερνητικό επιτελείο. 

Πλέον η προεκλογική συζήτηση θα φύγει από το θέμα χρέος μιας και πρώτα πρέπει να περάσει από το θέμα συμφωνία και προαπαιτούμενα που υπομονετικά την περιμένουν.

Οι προεκλογικές δηλώσεις θα έρθουν πλέον αντιμέτωπες με την πραγματικότητα και θα πρέπει να δώσουν λύσεις χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα με την ΕΕ (σύμφωνα πάντα με τον Ηλία Ζαχαράκη, δ/νοντα σύμβουλο της Fast Finance Securities).

Τεχνικά έχουμε σημαντικές αντιστάσεις στην περιοχή του 850-870 που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση της κίνησης πιθανότατα και προς το επίπεδο του 920-930 ενώ αντίστοιχα το πρώτο μας ανάχωμα συνεχίζει να είναι στην περιοχή του 790-810.

Οι επενδυτές συνεχίζουν και είναι σαστισμένοι, με τους μεσοπρόθεσμους να τηρούν στάση αναμονής. Εν κατακλείδι στην παρούσα φάση η αγορά κατάφερε να κρατήσει τα ημερήσια αγοραστικά της σήματα και μαζί το πολύ σημαντικό επίπεδο των 750 μονάδων

Kαι το πιο πιθανό είναι οι επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για κάποιο διάστημα, μέχρι να δουν αν η νέα κυβέρνηση καταφέρει να κλείσει μία συμφωνία με τους δανειστές.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί το επόμενο σύντομο διάστημα, τότε η αγορά το πιο λογικό είναι να κάνει σημαντική ανοδική κίνηση και να προσπαθήσει να επανέλθει σε ανοδική τροχιά μεσοπρόθεσμα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης