Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας
To αποτέλεσμα της 2ης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στο πλαίσιο του αναμενόμενου (168 υπέρ του Σταύρου Δήμα με εκτίμηση να ανέλθουν μέχρι 170), επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας. 

Απομένει, πλέον, η 3η ψηφοφορία της Δευτέρας 29/12 και η πιθανότητα να συγκεντρωθούν 180 ψήφοι έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί καθώς το σενάριο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων δεν βρίσκει ανταπόκριση, ενώ η προσέγγιση του στόχου προϋποθέτει  ταυτόχρονη μεταστροφή της στάσης από βουλευτές της ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ  από κοινού με τους ανεξάρτητους βουλευτές. Είναι φανερό λοιπόν ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών στο άμεσο μέλλον έχει  πλέον εμφανές προβάδισμα…

Το Χρηματιστήριο, ωστόσο, τηρεί ψύχραιμη στάση εν όψει της ορατής προοπτικής για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η βίαιη αποεπένδυση, ανάλογη εκείνης που εκδηλώθηκε όταν αναγγέλθηκε η πρόωρη διαδικασία για εκλογή Προέδρου, δεν επαναλήφθηκε δημιουργώντας την αίσθηση ότι οι επενδυτές εξωτερικού έχουν την πρόθεση να διατηρήσουν τις "Ελληνικές θέσεις τους" μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο. 

Η στάση αναμονής υποβοηθείται από τις εορταστικές ημέρες καθώς οι διαχειριστές τείνουν να απέχουν από τις Αγορές αυτές τις ημέρες, αλλά είναι βέβαιο ότι σύντομα θα επαναξιολογηθεί ενόψει του νέου έτους.

Στο εξωτερικό, η Federal ανήγγειλε την πρόθεσή της να μεταφέρει την ανοδική κίνηση των παρεμβατικών επιτοκίων της για το 2ο τρίμηνο, διαμορφώνοντας ωστόσο τις προϋποθέσεις για ανοδική κίνηση του δολαρίου στο επόμενο διάστημα.

Έτσι, το Αμερικανικό νόμισμα επαναφέρει την προοπτική ενίσχυσης της κυριαρχίας του για το μέλλον, διαδικασία που είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, με παράλληλη πιθανή  περαιτέρω μείωση των τοποθετήσεων Αμερικανικών funds στη διατελούσα σε στασιμότητα Ευρώπη.

Πλησιάζει, επομένως, η ώρα που η ΕΚΤ πρέπει να δράσει με αποφασιστικότητα για να αποτρέψει την συντήρηση συνθηκών αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία βρήκε βοήθεια από την Κίνα συνάπτοντας άμεσα συμφωνία "swap" ύψους 24 δισ $ προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποτίμηση του νομίσματός της, ενόσω οι εναντίον της κυρώσεις της Δύσης είναι σε ισχύ.

Παράλληλα και σύμφωνα με την άποψη του συμβούλου επενδύσεων της TecGroup, η αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, καταδεικνύει ότι το φιλελεύθερο μοντέλο λειτουργίας της Οικονομίας, αν και είναι πολλαπλά υπεύθυνο για τις υφιστάμενες δυσλειτουργίες (οικονομικές, κοινωνικές κ.α.) δεν έχει αντίπαλο δέος (!)


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης