Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Η συνεχιζόμενη αύξηση του δολαρίου δεν ευνοεί τις τοποθετήσεις σε ευρώ

tags :
Η συνεχιζόμενη αύξηση του δολαρίου δεν ευνοεί τις τοποθετήσεις σε ευρώ
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν:

Η συνεχιζόμενη αύξηση του δολαρίου δεν ευνοεί τις τοποθετήσεις σε ευρώ, αντίθετα αποτελεί λόγο αποεπένδυσης για τα δολαριακά funds, σύμφωνα με την άποψη του Σέργιου Μελαχροινού.


Με αυτά τα δεδομένα, το κυρίαρχο περιβάλλον δεν ευνοεί τις τοποθετήσεις σε Ευρωπαϊκές μετοχές και κατ΄επέκταση και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Επιπρόσθετα οι Ελληνικοί τίτλοι εμπεριέχουν επιπλέον επενδυτικό κίνδυνο, μετά τις δηλώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για απεμπλοκή της Χώρας από τα προγράμματα στήριξης και διάθεση αναζήτησης χρηματοδότησης από τις Αγορές...

Με τις τελευταίες να τιμολογούν τον κίνδυνο της Χώρας πολύ υψηλά, κάτι που διαφαίνεται από την αυξητική τάση των αποδόσεων στα Ελληνικά ομόλογα.

Το ανοδικό διάλειμμα της προηγούμενης εβδομάδας στο Χ.Α. προεξόφλησε την θετική έκβαση των Τραπεζικών "τεστ κοπώσεως" και πλέον η τρέχουσα εβδομάδα "επανέφερε το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην σκληρή πραγματικότητα".

Αναφορικά με τον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με τον αναλυτή της Solidus Sec., επέστρεψε η φημολογία για πιθανές κεφαλαιακές ενισχύσεις, αυτή τη φορά με σκοπό την απεμπλοκή από το ΤΧΣ.

Χωρίς η Αγορά να ξέρει τις πιθανότητες του παραπάνω σεναρίου, έσπευσε άμεσα να το τιμολογήσει.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης