Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Η υπερβολική αδυναμία κατοχύρωσης του ψυχολογικού ορίου των 1000 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και κυρίως της αντίστασης των 1015 μονάδων έχει φέρει επενδυτικό εκνευρισμό...

Προκαλώντας αστάθεια σε όσους προσπαθούν να αποκτήσουν μετοχικές αξίες στα τωρινά "oversold" επίπεδα τιμών, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Για τους βραχυχρόνιους αγοραστές το σημείο κλειδί μιας πιθανής ανοδικής συνέχειας είναι η επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση της ζώνης των 985 με 995 μονάδες, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την αντιμετώπιση της περιοχής των 1015 μονάδων.

Επίπεδο, όπου εάν διαρραγεί θα ανοίξει ανοδικό παράθυρο για το σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 1035 με 1060 μονάδων.

Αντιθέτως για τους βραχυχρόνιους πωλητές το σημείο κλειδί απελευθέρωσης των καθοδικών δυνάμεων εντοπίζεται στις 930 μονάδες.

Οπωσδήποτε η συνεχής στασιμότητα χαμηλότερα των 980 μονάδων ενισχύει το σενάριο βίαιης καθοδικής εκτόνωσης χαμηλότερα των 910 μονάδων.

X.A. - T.A.(ΙΙ):  Έντονο προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν αρκετές "βαριές" μετοχές, όπως για παράδειγμα η ΜΟΗ, η ΔΕΗ, η ΤΕΝΕΡΓ, η ΒΙΟ, ο ΟΛΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΠΣ, τα ΕΛΠΕ, και η ΙΝΛΟΤ...

ΟΙ οποίες πλέον συναλλάσσονται με τιμές 2012, όταν ο Γενικός Δείκτης κυμαινόταν μεταξύ των 800 με 750 μονάδων.

Διάρκεια δευτερολέπτων είχε η επίσκεψη του FTSE25 με το ανοδικό όριο αντίστασης των 335 μονάδων, εντείνοντας ακόμα πιο πολύ την αίσθηση επικινδυνότητας σε όσους θέλησαν να "ανοιχτούν" λίγο παραπάνω, πιστεύοντας στο ανοδικό σενάριο.

Σημαίνον διαγραμματικό στοιχείο για την επαναπροσέγγιση της σκληρής ζώνης αντίστασης των 340 με 335 μονάδων είναι η δυνατή διέλευση από το "σταθμό" των 325 μονάδων.

Όσο όμως ο εν λόγω δείκτης δεν μπορεί να πατήσει πάνω από τις 325 μονάδες τόσο θα υποσκάπτεται το ανοδικό σενάριο δίνοντας πόντους στους "Bears" και στο "κύλισμα" προς τις 300 με 294 μονάδες, τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης