Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν: Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν: Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
Συνεχίστηκε και την παρελθούσα εβδομάδα η πτωτική πορεία του γδ καταγράφοντας μάλιστα τριψήφιο νούμερο κάτι που είχε να συμβεί από τις 30/9 του 2013, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Η οριστική διάσπαση των 1040 μονάδων, επιτάχυνε την πτώση του Δείκτη που μπορεί να βρει σημεία στήριξης στις 977, καθώς υπάρχει ένα ανοδικό "gap" από 9/9 του 2013...

Και στις 930 μονάδες που είναι το 50% διόρθωσης όλης της ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά των 471 μονάδων ( Fibonacci Retracement ).

Το ζητούμενο όμως δεν είναι που μπορεί η Αγορά να σταματήσει προσωρινά την πτώση, αλλά ποιος μπορεί να είναι ο καταλύτης για να αλλάξει η πτωτική τάση.

Τα ανοιχτά ζητήματα είναι γνωστά. Πολιτική αβεβαιότητα, "stress tests" Τραπεζών, ρύθμιση για το χρέος και με ποιες συνθήκες θα πορευτεί η Χώρα μετά την λήξη του προγράμματος με την τρόικα.

Μέχρι να υπάρξει "φως" σε αυτά τα ζητήματα, η Αγορά θα ταλαιπωρείται σε μια πλαγιοκαθοδική κίνηση με ανοδικές αναλαμπές.

Θετικό σημάδι για τερματισμό της πτωτικής τάσης θα ήταν η επαναφορά του Γενικού Δείκτη, σε εβδομαδιαίο διάγραμμα, πάνω από τις 1018 μονάδες, που είναι ο ΚΜΟ 200 εβδομάδων και η άμεση υπέρβαση των 1040 μονάδων.

Από τα στατιστικά στοιχεία του Χρηματιστηρίου φαίνεται ότι τα ξένα χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής, ή οι μερικές ρευστοποιήσεις απορροφούνται από άλλα ξένα χαρτοφυλάκια, αφού και τον Σεπτέμβριο είχαμε εισροές.

Από την άλλη εγχώριοι Χρηματοοικονομικοί Όμιλοι, ίσως και λόγω "stress tests", αλλά και εγχώρια αμοιβαία κεφάλαια λόγω της έλλειψης ρευστότητας των Ελλήνων επενδυτών, ήταν από την πλευρά των πωλητών.

Είναι σαφές ότι οι ξένοι επενδυτές που είναι κυρίαρχοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο περισσότερο τηρούν στάση αναμονής, αλλά ταυτόχρονα έχουν παγώσει πρόσθετες επενδύσεις ενόψει των παραπάνω εξελίξεων.

Το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης και τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε θα μας απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα, εκτιμά ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης