Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ
Από την ώρα, που ο Γενικός Δείκτης έχασε καθοδικά το επίπεδο των 1150 μονάδων, έχει επιδοθεί σε ένα "ανελέητο παιχνίδι" αλληλοκαλύψεων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Το "μπούκωμα"  του "σωλήνα πληροφοριών" με πολλαπλά και πολυσύνθετα νέα, σε μια τόσο "ρηχή" Αγορά, οδήγησε  τους περισσότερους τεχνικούς δείκτες στα όρια κατάρρευσης, εναλλάσσοντας συνεχώς το χρώμα κατεύθυνσης δίχως τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης.

Στη συνέχεια ο Γενικός Δείκτης, μετά και την "κατάποση" των τελευταίων δεδομένων, φαίνεται να προσπαθεί να σταθεί πάνω από  τη στήριξη των 1095 με 1080 μονάδων.

Η αδυναμία διακράτησης των 1080 μονάδων θα επαναφέρει στο τεχνικό "μενού" τα διαγραμματικά όρια στήριξης των 1060 και 1040 μονάδων ανατρέποντας τα ανοδικά  σχέδια  επαναδιαπραγμάτευσης των 1180 μονάδων.

Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης πατήσει στην εν λόγω ζώνη στήριξης θα "βάλει κατά νου" την ανοδική αναρρίχηση προς το όριο των 1135 με 1140 μονάδων, απελευθερώνοντας την αμυντική πίεση των "buyers".

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει διασπάσει καθοδικά την περιοχή των 365 μονάδων και κατευθύνεται προς την επόμενη ασθενή στήριξη των 350 μονάδων, έχοντας όμως ένα  μεγάλο  ποσοστό των μετοχών, που τον απαρτίζουν να λαμβάνει τιμές  σε επίπεδα δείκτη 340 μονάδων.

Πιθανός σχηματισμός ενδοσυνεδριακής ανάσχεσης με την αποτύπωση ενός "candlestick" με "μεγάλη κάτω σκιά" θα αναθαρρέψει τους αγοραστές "σπρώχνοντας" προς τις 360 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης για ακόμα μια φορά, λόγω και της βαρύτητάς του, έχει παίξει το ρόλο του πρωταγωνιστή στη κατάβαση διολισθαίνοντας από το διαγραμματικό ορόσημο των 160 μονάδων προς το χαμηλό του τοπικού πυθμένα του Μαϊου στις 141 μονάδες.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, καθοδική διάτρηση των 141 μονάδων θα προκαλέσει αναγκαστικές  ρευστοποιήσεις αποφυγής περαιτέρω ζημιών, κατεβάζοντας το δείκτη σε επικίνδυνα μεσοπρόθεσμα τεχνικά σημεία.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης