Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΕ + FORTHNET

tags :
ΟΤΕ + FORTHNET
s;hmera
OTE: Η προθεσμία για προσφορά του ΟΤΕ προς τους μετόχους της Forthnet για την απόκτηση της Nova εκπνέει σήμερα και το αρχικό εύρος που δόθηκε είναι  μεταξύ 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Η Nova διαθέτει 480 χιλιάδες συνδρομητές έναντι 280 χιλιάδων του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ μετά την πρόσφατη έκδοση του ομολόγου (700 εκ. ευρώ) έχει ήδη στον ισολογισμό του τα απαραίτητα πυρομαχικά για να ολοκληρώσει την εξαγορά...

Σε ενδεχόμενη θετική ετυμηγορία των μετόχων της Forthnet με μεγάλο ερωτηματικό την στάση της Wind με την Vodafone οι οποίες ελέγχουν το 40% της Forthnet.

Αν ο ΟΤΕ καταφέρει να αποκτήσει την Nova είναι πολύ πιθανό να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες στην ψηφιακή πλατφόρμα διευρύνοντας τα έσοδα του πέρα από τις κλασικά συνδρομητικά προγράμματα.

Από την άλλη πλευρά η Forthnet θα αποκτήσει ρευστότητα και θα περιορίσει αισθητά τον δανεισμό της μένοντας με το κομμάτι της τηλεφωνίας το οποίο ωστόσο έχει πολύ αδύναμα περιθώρια κέρδους δεδομένου του ανταγωνισμού στο χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Αυτό που ενδεχομένως χρήζει προσοχής είναι το ότι η προσφορά του ΟΤΕ δεν είναι δεσμευτική. Αν επομένως σε δεύτερο χρόνο η επιτροπή ανταγωνισμού αποφανθεί ότι η εξαγορά δεν είναι συμβατή με το υφιστάμενο πλαίσιο τότε ο ΟΤΕ θα αποσύρει την προσφορά του χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

( Του Μάνου Χατζηδάκη)...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης