Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σε φάση ανάκαμψης και προσδoκίας σημαντικών αποδόσεων

tags :
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σε φάση ανάκαμψης και προσδoκίας σημαντικών αποδόσεων
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (του ειδικού συνεργάτη μας): Ο ευρωπαϊκός κλάδος ενέργειας, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον ξένων ενεργειακών κολοσσών, αποδεικνύοντας ότι έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης και προσδoκίας σημαντικών αποδόσεων.

Μόνον ο γίγαντας Exxon Mobil, αποφάσισε να επενδύσει 1 δισ. δολ. στην Αμβέρσα!

Το ποσό, σε πρώτη φάση, του 1 δισ. δολαρίων αποφάσισε να επενδύσει η Exxon Mobil, στο διυλιστήριο της Αμβέρσας του Βελγίου, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια διύλισης βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετίας...

Γεγονός που σημαίνει ότι τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού βλέπουν βελτίωσή τους, σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.

Η μονάδα της Αμβέρσας, είναι παρόμοια με τις αντίστοιχες των ΕΛΠΕ και της Μότορ Όιλ, δηλαδή είναι προσαρμοσμένο για να διυλίζει βαριά πετρέλαια, με μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, τα οποία προορίζονται για ντίζελ.


Η Exxon Mobil, προβλέπει σημαντική αύξηση της ζήτησης, κυρίως από τους τομείς των Μεταφορών - θαλάσσιων, αεροπορικών και σταθερών - και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό, προετοιμαζόμενη για την επόμενη ημέρα.

Έχει, πάντως, ιδιαίτερη σημασία το ότι το συγκεκριμένο διυλιστήριο, δεν απευθύνεται στην αγορά της λεκάνης της Μεσογείου, αλλά κατ' εξοχήν στη ΒΔ. Ευρώπη.

Σημειώστε, πάντως, ότι και τα δύο εγχώρια διυλιστήρια, στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση έχουν ενσωματώσει όλα τα αρνητικά τους και ότι τα περιθώρια διύλισής τους βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους.

Ήδη, τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια, προέρχονται από τα στοιχεία του εφετινού Απριλίου, τα οποία δείχνουν αύξηση της κατανάλωσης στα πρατήρια, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, κατά 6,7%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης