Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ...Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ...Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
"Μετά την ολοκλήρωση της διόρθωσης στη περιοχή των 1250 μονάδων, όπως είχαμε επισημάνει, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά αντέδρασε ανοδικά κλείνοντας ανοδικά στο σύνολο της εβδομάδας και πάνω από το όριο που έχουμε θέσει των 1264 μονάδων" επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Το όριο αυτό που είναι ο ΚΜΟ 200 εβδομάδων του Γενικού Δείκτη το υπερβήκαμε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενθαρρυντικό σημάδι για τη συνέχεια.

Στο θετικό γύρισμα της Αγοράς βοήθησε και το καλό κλίμα των διεθνών Αγορών με αρκετούς δείκτες να κινούνται σε ιστορικά υψηλά.

Οι εκθέσεις των ξένων οίκων συνεχίζουν να είναι θετικές για την Ελληνική Αγορά, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο roadshow της Ν. Υόρκης αναμένεται σταδιακά να μετουσιωθεί σε πράξεις.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και οι αυξήσεις κεφαλαίου που ακολουθούν (όπως της ΛΑΜΔΑ) και οι νέες εισαγωγές ( όπως της Άνεμος ) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κυμανθεί σε ένα εύρος 1270 με 1310 μονάδες πριν επιχειρήσει την προσέγγιση τον υψηλών στις 1380 μονάδες. Η επόμενη εβδομάδα που είναι ουσιαστικά η τελευταία του πρώτου εξαμήνου, μπορεί με την εκδήλωση "καλλωπισμού" των αποτιμήσεων να βοηθήσει τον Δείκτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο τζίρος της αγοράς παραμένει σε επιλεγμένες μετοχές, με τις Τράπεζες να έχουν σημαντικό ποσοστό σε αυτόν. Ο δείκτης των τραπεζών κράτησε την στήριξη των 177 μονάδων που ήταν και το 38,2% των Fibonacci Retracement της ανοδικής κίνησης που είχε προηγηθεί ενώ η υπέρβαση των 183 μονάδων δημιουργεί προϋποθέσεις για να κινηθεί προς τις 200 μονάδες.

Για άλλη μία εβδομάδα και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, η συναλλακτική απαξίωση μεγάλου μέρους του ταμπλώ προβληματίζει, παρόλο που υπάρχει κινητικότητα και σε επιχειρηματικό επίπεδο και στις σχέσεις εισηγμένων με τις Τράπεζες για χρηματοδότηση, ή ρύθμιση των δανείων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης