Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ...Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ...Σήμερα ο κ. Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
Η ΑΠΟΨΗ - Εκτίμηση των Ειδικών: Η Χρηματιστηριακή Αγορά, αφού υποδέχθηκε την Τρίτη με άνοδο τον νέο Υπουργό οικονομικών και τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις διόρθωσε…

Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού προερχόταν από μία ανοδική κίνηση 257 μονάδων σε δεκαπέντε συνεδριάσεις, σύμφωνα με την άποψη του Βαγγέλη Σιούτη.

Η διόρθωση έγινε με μειωμένο τζίρο σε σχέση, με την άνοδο, παραπέμποντας σε αποκόμιση βραχυπρόθεσμων κερδών και όχι σε σοβαρές ρευστοποιήσεις.

Το επίπεδο που μπορεί να θεωρηθεί περιοχή επιλεκτικών τοποθετήσεων και περιοχή στήριξης είναι οι 1260 με 1250 μονάδες όπου κλείνει και το ανοδικό "gap" (από 5/6).

Η διόρθωση των ξένων Αγορών και η αναταραχή στο Ιράκ βοήθησαν στο διορθωτικό κλίμα.

Αναταραχή προκλήθηκε και από τη φημολογία για επικείμενο placement μετοχών της Πειραιώς καθώς και από την τροποποίηση του κανονισμού margin από 16/6 (καμία μετοχή με διασπορά άνω του 40%).

Το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών επιβεβαιώθηκε στο roadshow της Ν. Υόρκης ενώ επιτυχημένη ήταν και η έκδοση τριετούς ομολόγου από την ΑΛΦΑ.

Το ενδιαφέρον αυτό είναι ικανό να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη στα προηγούμενα υψηλά, στη περιοχή των 1380 μονάδων.

Θετικό επίσης για τον Γενικό Δείκτη είναι το κλείσιμο για δεύτερη εβδομάδα πάνω από τις 1265 μονάδες, τον ΚΜΟ 200 εβδομάδων.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο ήταν ενθαρρυντικά που δείχνουν ότι μπορεί να υπερβούμε το στόχο αύξησης του ΑΕΠ για το 2014.

"Ο τζίρος της Αγοράς παραμένει σε επιλεγμένες μετοχές, με τις Τράπεζες να έχουν σημαντικό ποσοστό σε αυτόν.

Ο δείκτης των Τραπεζώνπλησίασε την αντίσταση των 200 μονάδων και διόρθωσε προς τις 178 μονάδες που πρέπει να κρατήσει και να αντιδράσει ανοδικά.

Την επόμενη εβδομάδα έχουμε λήξη Παραγώγων ενώ και η Eurobank θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου" αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος συναλλαγών της Guardian Trust.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης