Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

H EKΘEΣH THΣ ΗΜΕΡΑΣ

tags :
H EKΘEΣH THΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η ΕΚΘΕΣΗ της ημέρας: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, διατυπώνει στο τελευταίο report της η Alpha Finance...

Παρά το γεγονός ότι διαβλέπει ένα πολιτικό ρίσκο κατά τους επόμενους εννέα μήνες, προτρέπει τους διεθνείς επενδυτές του Forum της Ν. Υόρκης, να προσέξουν περισσότερο τις ελληνικές μετοχές.

Ειδικότερα, η Alpha Finance, με αφορμή το Forum της Ν. Υόρκης, χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη, προτρέπει τους ξένους επενδυτές να κοιτάξουν βαθύτερα τις ελληνικές μετοχές, καθώς υπάρχουν σημαντικές αξίες στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Στη συνέχεια δίνει και τις δικές της προτάσεις, για τα 5 top picks του ΧΑ, για το Β΄εξάμηνο του 2014, καθώς και τις τιμές-στόχους για κάθε μία από τις προτεινόμενες** περιπτώσεις.

** ΟΤΕ, τιμή-στόχος 15,60 ευρώ -  ΔΕΗ, 16,80 ευρώ -  Jumbo,  15,10 ευρώ -  ΕΧΑΕ,  10,50 ευρώ και ΕΛΠΕ  8,25 ευρώ

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι πρέπει επίσης να προσεχθούν οι περιπτώσεις των εταιρειών Coca Cola (δίνει τιμή-στόχο τα 20,80 ευρώ), ο Μυτιληναίος (τιμή-στόχος τα 7,50 υρώ), ο Φουρλής (6,60) και ο Ελλάκτωρ (4,20).

Το ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο του report της Alpha Finance, υπάρχει στη σελ.38, όπου για πρώτη φορά δεν συμπεριλαμβάνει στο model χατοφυλάκιό της την Μότορ Όιλ και μάλιστα προτρέπει σε μηδενισμό θέσης...

ΕΝΩ για τα ΕΛΠΕ, αυξάνει σε 15% τη θέση τους στο χαρτοφυλάκιό της, ίδια ακριβώς με την αντίστοιχη του ΟΤΕ και μόνη μεγαλύτερη της ΔΕΗ, με 20%.

Η Alpha Finance δίνει δυνατότητα ανόδου 48% στη μετοχή του ΟΤΕ και 46% στη μετοχή της ΔΕΗ από τα τρέχοντα επίπεδα. Παράλληλα, δίνει περιθώρια ανόδου 38% στην μετοχή των ΕΛ.ΠΕ., 35% στο Jumbo και 19% στην ΕΧΑΕ.

Στην ίδια ανάλυση, προβλέπει ότι ο Fourlis μπορεί να ανέβει κατά 36%, κατά 31% τα Σωληνουργεία Κορινθου, κατά 22% η Coca Cola, κατά 15% η ΜΕΤΚΑ, κατά 14% η ΕΥΔΑΠ, κατά 14% ο ΜΥΤΙΛ, κατά 7% ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενώ είναι αρνητική για Folli Follie, ΟΠΑΠ και Τιτάνα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης