Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας
"Η παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι ξεπέρασε τις προσδοκίες των Αγορών, ωθώντας ανοδικά τους Χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς εκτιμήθηκε ότι η εξαγγελθείσα ρευστότητα 400 δισ. ευρώ θα φτάσει και στην πραγματική οικονομία μέσω δανείων προς τις ΜΜΕ", αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας.

Αν και η εξέλιξη αυτή μάλλον δεν αφορά Ελληνικές Επιχειρήσεις (στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον), ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε υψηλότερα των 1300 μονάδων, επίπεδο που σταθεροποιείται με την ανασύνθεση του Κυβερνητικού σχήματος...

Καθώς αποτιμάται θετικά, αποτέλεσμα που ψηφίστηκε με τη δραστική υποχώρηση των επιτοκίων των εξαμηνιαίων εντόκων γραμματίων.

Ωστόσο, η επίδοση του πληθωρισμού τον Μάιο (-2%) και του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (-2.2%) και της υποχώρησης των εξαγωγικών επιδόσεων πιστοποιούν τις συνθήκες αποπληθωρισμού στην οικονομία και αμβλύνουν τις προσδοκίες για σύντομη επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης του ΑΕΠ σε επίπεδο τριμήνου.

Θετικές ωστόσο εξελίξεις διαγράφονται στον Τουρισμό, διαδικασία που θα αποτυπωθεί προσεχώς και στο εθνικό εισόδημα.

"Η σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη στην περιοχή των 1300 μονάδων αποτελεί βραχυχρόνια και μάλλον αισιόδοξη προοπτική...

Ενόσω ο νέος Υπουργός Οικονομικών θα προσπαθεί να πείσει την τρόικα να συνομολογήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις...

Και θα ξεκινήσει τη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του Δημόσιου χρέους, που συνιστά "sinequα non"προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομία μας" σύμφωνα με την εκτίμηση του συμβούλου επενδύσεων της TecGroup.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης