Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ: Εδώ αδυνατούν να χωρίσουν δυο "γαϊδουριών άχυρα"...

tags :
ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ: Εδώ αδυνατούν να χωρίσουν δυο
Τι απαιτήσεις μπορεί κανείς να έχει από αυτές...

Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Η αγορά δείχνει σαφή σημάδια αποκόλλησης από την προ μηνών μιζέρια της καθώς ο τζίρος αυξάνεται αλματωδώς, ένδειξη ιδιαιτέρως θετική ανεξαρτήτως της εκάστοτε τελικής έκβασης των συνεδριάσεων...Καθώς όσο προσφορά και ζήτηση στο ταμπλό βρίσκονται κοντά και κομμάτια αλλάζουν χέρια, όλοι μπορούν να είναι χαρούμενοι.

Αυτά όμως ισχύουν για τα… mainstream χαρτιά τα οποία απαρτίζουν μόλις το 15% του ταμπλό, γιατί το υπόλοιπο 85% είναι απαξιωμένο χρηματιστηριακά, όχι όμως και επιχειρηματικά. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα «σαπάκια» στο ταμπλό, όχι όμως τόσα πολλά γιατί σε περιόδους κρίσης ποιος μπορεί να πληρώνει fees απλά για να υπάρχει.

Συνεπώς αξιόλογες επιχειρηματικά εταιρίες μένουν στα… αζήτητα με ευθύνες κυρίως των γνωστών αναλυταράδων οι οποίοι έχουν πάρει «εργολαβία» 15-20 και τις ανακυκλώνουν. Και ας αφήσουμε στην άκρη τα περί κίνησης του χαρτιού και τζίρου, γιατί για όσους γνωρίζουν το ένα φέρνει το άλλο. Δηλαδή, μετοχές χωρίς εκθέσεις δεν τις πλησιάζει κανείς...

Συνεπώς συγκεκριμένοι αναλυτές και σπίτια φαίνεται ότι λαμβάνουν ιδιαίτερες επιδοτήσεις ή έξυπηρετούν συμφέροντα γράφοντας μόνο για τις 20 συγκεκριμένες εταιρίες όταν υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια στο ταμπλό και στην πραγματική οικονομία. Ευθύνες έχουν και οι επιχειρηματίες και διοικήσεις των καλών εταιριών που επικεντρώνονται στην παραγωγή και απέχουν από το ΧΑ.

Εκπονώντας μονίμως τις ίδιες copy-paste μελέτες και υπερτροφοδοτώντας έλληνες και ξένους θεσμικούς μονάχα με αυτό το μπουκέτο ερευνών τα συγκεκριμένα σπίτια και οι αναλυτές τους στρέφουν τη ροή του χρήματος στους ίδιους.

Ετσι στήνουν κυριολεκτικά παιχνίδια στο ταμπλό, δημιουργώντας εικονική πραγματικότητα στην αγορά. Όσο για τις εποπτικές αρχές η ποιότητά τους έχει φανεί πολλάκις και πολύς σχολιασμός δεν χρειάζεται.

Εδώ αδυνατούν να χωρίσουν δυο "γαϊδουριών άχυρα" στην υπόθεση του short selling της Εθνικής και της Eurobank. Και υπέπεσαν στο ίδιο λάθος δυο φορές, ως γνωστόν... το δις εξαμαρτείν... ουκ ανδρός σοφού.

Τόση ένδεια έρευνας και τέτοια επιδεικτική απουσία εντρύφησης στα των εταιρειών του Χ.Α. που αδυνατεί κανείς να την κατανοήσει. Αν και τους λόγους η στήλη τους γνωρίζει πολύ καλά, καθώς και ο κάθε νοήμων επενδυτής...

Και να έλεγε κανείς ότι αντιπροσωπεύουν το... ότι καλύτερο της ελληνικής αγοράς, κομμάτια να γινόταν. Αλλά εδώ κάλλιστα μπορεί να γίνει λόγος για προκλητική προβολή, με αρκετές εξ αυτών ουσιαστικά να βρίσκονται σε ημιθανή κατάσταση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης