Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος
Ο Γενικός Δείκτης έχει διασπάσει στο διάβα του ανοδικά όχι μόνο τη μεσοπρόθεσμη καθοδική γραμμή, στις 1228 μονάδες, που ενώνει τις δύο κορυφές του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, αλλά και την περιοχή αντίστασης των 1240 με 1260 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Επίσης μετά από 37 συνεδριάσεις "αναπνέει" εκ νέου πάνω από το διαγραμματικό "Uni- channel" του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών ενισχύοντας περαιτέρω το σενάριο ανοδικής συνέχειας προς το βραχυχρόνιο στόχο των 1300 μονάδων.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι αρχικά η διακράτηση των 1230 μονάδων και μετέπειτα η ανάταση του Γενικού Δείκτη προς τη ζώνη των 1280 με 1305 μονάδων.

Εδώ όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να παραμένει ο ίδιος από απόψεως ονοματολογίας, αλλά από απόψεως εσωτερικής δυναμικής έχει αλλάξει άρδην από τις αρχές του τρέχοντος μήνα.
Το 35,5% ελέγχεται πλέον από τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες επαναφέροντας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στη θέση του "τιμονιέρη" της Χρηματιστηριακής Αγοράς την Εθνική Τράπεζα με ένα 10,61% βαρύτητα στο Γενικό Δείκτη έχοντας δεύτερη τη Eurobank με 10,07% και τρίτη τη Πειραιώς με 9,91%.

Το "παλιό κατεστημένο κινητήριας δύναμης" με τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και την ΕΕΕ έχει "παραδώσει τη σκυτάλη".

Οι τέσσερις Τράπεζες με τις ισχυρές κεφαλαιακές τους βάσεις και τις σημαντικές δυνατότητες για τη μεσομακροπρόθεσμη κερδοφορία τους, αναμένεται να παίξουν στρατηγικό ρόλο στη περαιτέρω ανοδική πορεία της Αγοράς, με τη δυναμική του Γενικού Δείκτη να ανανεώνεται τοποθετώντας το μεσοπρόθεσμο πήχη πολύ πάνω από τις 1400 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης αποτελείται πλέον κατά το ήμισυ από τον Τραπεζικό Δείκτη, καθώς εδώ οι τέσσερις Τράπεζες καθορίζουν την πορεία του κατά το 43% ανασύροντας έτσι μνήμες από την υπεροχή τους τη χρηματιστηριακή περίοδο 2004 με 2008.

Διαγραμματικά ο δείκτης έχει στείλει στις τελευταίες συνεδριάσεις τριπλό μήνυμα πιθανής ανοδικής συνέχειας με τη τμήση της ζώνης 394 με 400 μονάδες, της καθοδικής γραμμής, στις 404 μονάδες και του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών τοποθετώντας έτσι ως επόμενο στόχο τις 425 μονάδες.

"Μόνο ανησυχητικό σημείο το υπεραγορασμένο των τεχνικών ταλαντωτών RSI και CCI" κατά την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης