Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας
Η ανοδική προσπάθεια που συνεχίστηκε και μετά την Κυριακή των Ευρωεκλογών, έχει, μέχρι στιγμής, δύο διορθωτικά διαλείμματα, στις συνεδριάσεις της περασμένης Πέμπτης και την σημερινή συνεδρίαση, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ήπιου χαρακτήρα ρευστοποιήσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Παρά την ολοκλήρωση του rebalancing, το χρηματιστηριακό ταμπλώ δείχνει ότι οι Τραπεζικοί τίτλοι επανέρχονται στις μετοχικές προτιμήσεις εγχώριων και ξένων θεσμικών.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου αφήνει μικρά μόνο περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς δεν διαφάνηκε αξιοσημείωτη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας των εταιρειών.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η προαναγγελμένη διαδικασία του Κυβερνητικού ανασχηματισμού, χωρίς πάντως να έχουν ιδιαίτερη σημασία τα τυχόν νέα πρόσωπα, καθώς τόσο η Ε.Ε. όσο και ο Σόιμπλε φρόντισαν να υπενθυμίσουν την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Από την άλλη πλευρά, οι Αγορές περιμένουν να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει ο Μάριο Ντράγκι, διοικητής της ΕΚΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλητική προοπτική κλιμάκωσης του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν το βαθμό τόλμης των πρωτοβουλιών άμεσα διαμορφώνοντας το αντίστοιχο πρόσημο, τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα. Είναι αυτονόητο ότι κατ' αναλογία θα επηρεαστεί και το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Επιστρέφοντας στα δικά μας και σύμφωνα με την άποψη του συμβούλου επενδύσεων της TecGroup, παραμένει εξαιρετικά χαμηλά ο πήχης, όσον αφορά τα αντανακλαστικά της εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς, που αγνόησε επιδεικτικά και τις λίγες θετικές εκπλήξεις από τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου και συνεχίζει να επικεντρώνει ενδιαφέρον και συναλλαγές σε Τραπεζικές μετοχές και λίγους ακόμα τίτλους του FTSE25.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης