Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας
To αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν διαμορφώνει δυναμική ανατροπής του σημερινού Κυβερνητικού σχήματος, μέσω της διενέργειας πρόωρων εκλογών στο εγγύς τουλάχιστον μέλλον, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Έτσι, ο πολιτικός κίνδυνος στην παρούσα φάση αποκλιμακώνεται, επιτρέποντας στο Χρηματιστήριο να επιδιώξει τη σταθεροποίησή του στην περιοχή των 1200 μονάδων...

Ένας στόχος εφικτός αν δεν προκύψουν άλλοι διαταρακτικοί παράγοντες και δεδομένου ότι οι λόγοι αυξημένης μεταβλητότητας λόγω της υπερπροσφοράς Τραπεζικών τίτλων ολοκλήρωσαν την επιρροή τους.

Ωστόσο, με δεδομένη την αύξηση του Ευρωσκεπτικισμού σε μεγάλες Χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία), η προσπάθεια για επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, που μπορεί να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.

Η προοπτική "φιλικότερου" επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ολοκλήρωση κάποιας σημαντικής αποκρατικοποίησης, το ενδεχόμενο στροφής των Τραπεζών σε θετική πιστωτική πολιτική και η σύντομη διαπραγμάτευση για την διευθέτηση του δυσβάστακτου Δημόσιου χρέους, δεν είναι πιθανό να δρομολογηθούν σύντομα.

Επομένως, το Χρηματιστήριο δεν μπορεί, στην παρούσα φάση, να αποκτήσει θετική δυναμική σαν αποτέλεσμα της εκτροφής θετικών προσδοκιών για έναρξη της ανάπτυξης εντός του 2014.

Και οι "λεκτικές αψιμαχίες" των μεγάλων κομμάτων ελάχιστα βοηθούν στην δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για ανάταση της οικονομίας. Επιτόπιο τροχάδην, επομένως, είναι το καλύτερο σενάριο για το Χρηματιστήριο το επόμενο διάστημα.

Κατά τα λοιπά και σύμφωνα με την άποψη του συμβούλου επενδύσεων της TecGroup, η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά συνεχίζει να παρουσιάζει τα χρόνια χαρακτηριστικά της...

Σύμφωνα με τα οποία η γνωστή "παλέτα" των μετοχών του MSCI, με λίγους ακόμα τίτλους του 25αρη και ακόμα λιγότερους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τους ημερήσιους πρωταγωνιστές...

Αγνοώντας επιδεικτικά τίτλους εταιρειών που βάσει των θεμελιωδών, συνεχίσουν να "προκαλούν" για "καλύτερη χρηματιστηριακή μεταχείριση" (!)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης