Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΕ: Τι εκτιμούν οι αναλυτές για το α΄τρίμηνο που ανακοινώνεται σε λίγες ώρες...

tags :
ΟΤΕ: Τι εκτιμούν οι αναλυτές για το α΄τρίμηνο που ανακοινώνεται σε λίγες ώρες...
IBG: Αύξηση κερδών 20,6%, στα 62 εκατ. θα εμφανίσει ο οργανισμός στο α' τρίμηνο, σύμφωνα με προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 14,00 ευρώ.

Τα "καθαρά" EBITDA του οργανισμού (εξαιρουμένου του κόστους της εθελουσίας εξόδου) αναμένεται να εμφανίσουν οριακή υποχώρηση 3% σε ετήσια βάση , στα 334 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 952 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2013.

--------------------

Πτώση 1% θα καταγράψουν οι πωλήσεις του το α΄ τρίμηνο, ενώ σταθεροποιητικά θα κινηθούν τα EBITDA, εκτιμά η Eurobank Equities.

Για το κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας θα καταγράψει έσοδα ύψους 376 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 3,4% σε ετήσια βάση σύμφωνα με την χρηματιστηριακή.

Η Eurobank Equities διατηρεί την τιμή-στόχο των 15,10 ευρώ και τη σύσταση Buy.

---------------------

Το 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον σε ότι αφορά την περικοπή κόστους, την αναχρηματοδότηση του χρέους και τη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών.

Για το 2014, η Alpha Finance εκτιμά πως ο Οργανισμός θα απολαύσει τα οφέλη της πιο πρόσφατης εθελούσιας εξόδου και της υγιούς θέσης σε ότι αφορά το ρευστό, ενώ αναμένεται να επωφεληθεί από την βραδύτερη διάβρωση του κύκλου εργασιών, λόγω της έλλειψης νέου ρυθμιστικού κόστους και της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.


Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα α' τριμήνου, η Alpha Finance, εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του θα είναι μειωμένος κατά περίπου 8%, ενώ τα EBTIDA του ομίλου αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 10% στα 331 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να εμφανίσουν πτώση 63% στα 62 εκατ. ευρώ, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το α' τρίμηνο του 2013 στα καθαρά κέρδη είχαν συνυπολογιστεί και τα κέρδη από την πώληση της Hellas Sat.


----------------------

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης