Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαρρής: Αναγκαίος ένας στρατηγικός επενδυτής και 3-4 θεσμικοί για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin - Στα 0,10 με 0,15 ευρώ η τιμή της αμκ; – Η MIG εξουσιοδότησε το Dubai στην Γενική Συνέλευση…

Σαρρής: Αναγκαίος ένας στρατηγικός επενδυτής και 3-4 θεσμικοί για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin - Στα 0,10 με 0,15 ευρώ η τιμή της αμκ; – Η MIG εξουσιοδότησε το Dubai στην Γενική Συνέλευση…
(upd2)Επιφυλακτική στάση όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Popular Bank τηρούν οι επενδυτές, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας που γεννά η πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Μ. Σαρρής, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων.
Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε, η τράπεζα έχει λάβει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τη μείωση των κινδύνων λόγω της έκθεσής στην ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας είναι αναγκαίος ένας συνδυασμός στρατηγικού επενδυτή με 3-4 ακόμη θεσμικούς επενδυτές.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρ. Στυλιανίδης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των εποπτικών κεφαλαίων της τράπεζας, λόγω του αντίκτυπου που είχε το ελληνικό PSI+ στην τράπεζα.

Nωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:


Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη γενική συνέλευση της Marfin Popular bank για να αποφασίσει το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης κοντά στα 1,35 δις ευρώ.
Είναι πιθανό να υπάρξουν αναφορές από την διοίκηση για τα σχέδια του Ρωσικού ομίλου VTB Group ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην τράπεζα.
Το  ενδιαφέρον για την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της Marfin Popular επικεντρώνεται και στην τιμή στην οποία θα πραγματοποιηθεί.
Με βάση ενδείξεις και αναφορές από κυπριακές πηγές αναφέρεται ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε μια τιμή μεταξύ 0,10 με 0,15 ευρώ ανά μετοχή, ωστόσο αυτό ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας που διαμορφώνεται στα 0,85 ευρώ.
Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο διανομής δωρεάν μετοχών.
Όσον αφορά τους μετόχους η MIG εξουσιοδότησε το Dubai ώστε να παραβρεθεί στην γενική συνέλευση και να αποφασίσει για την χαρασσόμενη στρατηγική.
Θεωρείται μια κίνηση σύμπλευσης του Dubai με την MIG.
Η Marfin Popular bank πραγματοποιεί μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία και προφανώς η θετική έκβαση της θα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την τράπεζα η οποία χρειάζεται ισχυρή κεφαλαιακή ενίσχυση.

Μετοχική σύνθεση της Marfin Popular bank

Marfin Popular Bank

Dubai 18,69%
MIG 9,49%
Οι ιδιώτες επενδυτές 58%
Ξένοι 7%
Προσωπικό  Λαϊκής 2,07%.
Λανίτης 4,61%
Θεοχαράκης 1,23%
Ανδρέας Βγενόπουλος   0,51%
Σύνολο μετόχων 94.000

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης