Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εurobank Εquities: Ο τραπεζικός χάρτης αλλάζει - Αδύναμα τα αποτελέσματα των τραπεζών - Ποιες οι τιμές στόχοι

Εurobank Εquities: Ο τραπεζικός χάρτης αλλάζει - Αδύναμα τα αποτελέσματα των τραπεζών - Ποιες οι τιμές στόχοι
Για αναδιοργάνωση του ελληνικού τραπεζικού χάρτη, μετά το deal Alpha - Εurobank, κάνει λόγο σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Αυγούστου και τίτλο "Reshaping the landscape" (Αναδιοργανώνοντας το τοπίο) η Eurobank Εquities.
"Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών θα ήταν αυτό που θα προσέλκυε το ενδιαφέρον στα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών, μια συγχώνευση ήρθε στο προσκήνιο, τραβώντας όλα τα βλέμματα", επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.
Η Eurobank Εquities εκτιμά ότι θα υπάρξει αδυναμία στα έσοδα των ελληνικών τραπεζών, λόγω της συνεχιζόμενης διαδικασίας απομόχλευσης και τις απώλειες στο trading. Μάλιστα, κάνει λόγο για πτώση των εσόδων των ελληνικών τραπεζών κατά 7,5%. Αντίστοιχα, εκτιμά ότι θα υπάρξει και μείωση των λειτουργικών εξόδων.
"Όσο το υφεσιακό καθεστώς παραμένει, τόσο θα επιμένουν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs)", αναφέρεται σε άλλο σημείο της έκθεσης, στην οποία και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια θα είναι αυξημένες - κατά μέσο όρο - κατά 25% σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση.
Αναφορικά με τις επιδόσεις των τραπεζικών μετοχών η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι μέχρι τώρα το κλίμα ήταν αρνητικό, αλλά η ανακοίνωση του deal μεταξύ Alpha και Eurobank θα δώσει ραγδαία ανοδική αντίδραση. "Τα αποτελέσματα των τραπεζών δεν αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία των μετοχών", τονίζεται επίσης.

Σύσταση και τιμές στόχοι της Εurobank Εquities:


Εθνική: Στα 6,30 ευρώ η τιμή στόχος - σύσταση buy
Πειραιώς: Στα 1,20 ευρώ η τιμή στόχος - σύσταση hold
TT: Στα 3,10 ευρώ η τιμή στόχος - σύσταση hold
Κύπρου: Στα 2,80 ευρώ η τιμή στόχος - σύσταση buy
Μarfin Popular: Στα 0,90 ευρώ η τιμή στόχος - σύσταση hold

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης