Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Dold (πρέσβης Γερμανίας) - Η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα - Δεν τίθεται θέμα haircut του ελληνικού χρέους

tags :
Dold (πρέσβης Γερμανίας) - Η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα - Δεν τίθεται θέμα haircut του ελληνικού χρέους
Επιθέσεις τέτοιου είδους δεν θα καταφέρουν να διαταράξουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις
Την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα εκφράζει ο Γερμανός πρέσβης, κ. Dold, στην Αθήνα μετά την επίθεση στην κατοικία του, αν και όπως εκτιμά "μερικοί άνθρωποι εκεί έξω θα ήθελαν να τεθεί η χώρα εκτός τροχιάς".
Σε συνέντευξη του στην καθημερινή της Κυριακής ο Γερμανός πρέσβης αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Επιθέσεις τέτοιου είδους δεν θα καταφέρουν να διαταράξουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Θεωρούμε τη χώρα μας έναν από τους στενότερους φίλους της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στη δύσκολη πορεία της προς την ανάκαμψη. Κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου, η Ελλάδα θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση στην περαιτέρω προώθηση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξή μας. Επί τη ευκαιρία, τα μηνύματα αλληλεγγύης που έλαβε η οικογένειά μου, και εγώ προσωπικά, από Ελληνες όλων των κοινωνικών στρωμάτων και διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων ήταν ανέλπιστα πολλά. Νομίζω ότι το γεγονός αυτό συνιστά μια ξεκάθαρη δήλωση: υπάρχουν γερές βάσεις στις σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών".
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που θα ήθελαν να θέσουν τη χώρα εκτός τροχιάς και πιστεύουν ότι τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους.
Σε ερώτηση αν η ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα ο κ. Dold αναφέρει "Η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα! Η ομορφιά και η ποικιλομορφία της καθώς και η πασίγνωστη φιλοξενία των Ελλήνων θα παραμείνουν η ραχοκοκαλιά της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας - αν και δεν μου αρέσει καθόλου να χρησιμοποιώ τη λέξη «βιομηχανία» σε αυτό το πλαίσιο. Φαίνεται ότι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μία ακόμα καλή χρονιά για τον τουρισμό, με εισόδημα και απασχόληση για πολλούς ανθρώπους".
Τέλος αναφορικά με την στάση που θα κρατήσουν οι εταίροι απέναντι στην ελλάδα ο κ. Dold ξεκαθαρίζει:
"Οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει ότι η εγκατάλειψη ενός εταίρου δεν αποτελεί επιλογή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξεκινήσει ένα δύσκολο πρόγραμμα ανάκαμψης για τις χώρες που περιήλθαν σε κατάσταση ανάγκης, όπως η Ελλάδα. Οσον αφορά τις ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες, οι εταίροι θα εξετάσουν τις επιλογές, όπως ακριβώς αποφασίστηκε στο Eurogroup του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2012. Eμείς οι Γερμανοί είμαστε μέρος της κοινής αυτής προσπάθειας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εκφράσει τον σεβασμό της για την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα και η οποία έχει επιτευχθεί με ανάλογο τίμημα για πολλούς Ελληνες. Η παρούσα περίοδος είναι δύσκολη για τη χώρα αυτή. Το υψηλό ποσοστό ανεργίας είναι π.χ. ένα τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, και πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύω, όμως, ειλικρινά ότι οι προσπάθειες αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς. Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» του χρέους. Η ανάκαμψη είναι προ των πυλών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης