Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Barclays: Δεν θα επιβληθεί haircut στις καταθέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών... μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου - Σοβαρή εστία κινδύνων ο ευρωπαϊκός Νότος - Πάντα υπάρχει προοπτική για κακά μαντάτα - Ελκυστικές οι ευρωαγορές

Barclays: Δεν θα επιβληθεί haircut στις καταθέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών... μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου - Σοβαρή εστία κινδύνων ο ευρωπαϊκός Νότος - Πάντα υπάρχει προοπτική για κακά μαντάτα - Ελκυστικές οι ευρωαγορές
Δεν αναμένει αποφάσεις για haircut στις καταθέσεις των ελληνικών και λοιπών ευρωπαϊκών τραπεζών... μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου η Barclays, χωρίς ωστόσο να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο για τη μετά τη γερμανική κάλπη εποχή...
"Αμφιλεγόμενες πολιτικές αποφάσεις σαν κι εκείνη του περασμένου Μαρτίου, οπότε και επεβλήθη haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, δεν αναμένεται να ληφθούν για καμία ευρωπαϊκή χώρα και τις τράπεζές της, όσο η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, κινείται σε ρυθμούς προεκλογικής εκστρατείας", σχολιάζει ο οίκος στην τελευταία έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Global Outlook - No longer a rising tide lifting all boats", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ωστόσο η θέση της Barclays είναι σαφής: Η κατάσταση της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει πάντα μια σοβαρή πηγή ανησυχίας και εστία κινδύνων για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας και των διεθνών αγορών.
"Πάντα υπάρχει η προοπτική για αρνητικές οικονομικές ή πολιτικές εξελίξεις από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που μαστίζονται περισσότερο από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους", εκτιμούν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου στη νέα αυτή έκθεσή τους.
Εστιάζοντας ταυτόχρονα η Barclays στη δράση της ΕΚΤ εκτιμά πως παραμένει ακόμη ισχυρή η δέσμευσή της πως θα "πράξει ό,τι είναι δυνατόν" για να διασφαλίσει την επιβίωση του ευρώ και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. "Οι μεγαλύτεροι ανά τον κόσμο επενδυτές δεν εμφανίζουν ισχυρή βούληση - στην τρέχουσα συγκυρία - ώστε να... δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ", υποστηρίζει ο οίκος χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενοι οι αναλυτές της Barclays στην πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, διαπιστώνουν: Η εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές μετοχές σταδιακά επιστρέφει και οι αποτιμήσεις παραμένουν άκρως ελκυστικές... Ψήφο εμπιστοσύνης δίδει ο οίκος και στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.
Ωστόσο, από μια περισσότερο επιλεκτική σκοπιά, η Barclays εξηγεί: Προτιμώμενη ευρωπαϊκή αγορά παραμένει η γερμανική, αφού θα είναι η πρώτη που θα επωφεληθεί από την ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Ο οίκος συστήνει long τοποθετήσεις στις γερμανικές μετοχές, διακρίνοντας προοπτικές για περαιτέρω άνοδο και αναγνωρίζοντας ότι οι αποτιμήσεις τους δεν είναι εξαιρετικά ακριβές.
Όσο για τις μετοχές του ευρωπαϊκού Νότου, η εκτίμηση της Barclays είναι η εξής: Οι αγορές σε Ισπανία και Ιταλία είναι ικανές να αποφέρουν κέρδη και υψηλές αποδόσεις, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης