Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Reuters: Την αναπροσαρμογή των στόχων για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 2013 θα ζητήσει από την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση – Αίτημα να μετατεθούν χρονικά για το 2014

tags :
Reuters: Την αναπροσαρμογή των στόχων για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 2013 θα ζητήσει από την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση – Αίτημα να μετατεθούν χρονικά για το 2014
Στην πρόθεση της Ελλάδας να ζητήσει από την τρόικα την αναπροσαρμογή των στόχων για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 2013 ύστερα από και από την απρόσμενη τροπή που είχε η υπόθεση της ΔΕΠΑ αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters, «πλέον είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το 1 δις ευρώ που ανέμενε η κυβέρνηση από τη ΔΕΠΑ».
«Θα ζητήσουμε από τους δανειστές μας να μεταθέσουμε χρονικά αυτούς τους στόχους για το 2014» ανέφερε στο Reuters ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Σημειώνεται ότι και βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, η Ελλάδα είχε θέσει ως στόχο την άντληση 1,8 δις ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και 2,6 δις ευρώ έως τα τέλη του έτους. Στόχος της κυβέρνησης ήταν να αποκομίσει έως το 2020 έσοδα ύψους 21,4 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.
Κατόπιν της ανατροπής στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ με την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Gazprom, η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς πλέον τίθεται ζήτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γεγονός που με τη σειρά του έχει διαδοχικές συνέπειες και στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.
Οι εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς Τύπου. Σε δημοσίευμα τους οι Financial Times αναφέρουν πως «η κατάρρευση της συμφωνίας για τη ΔΕΠΑ συμπίπτει με τη διαμάχη μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αποτυχία του πρώτου προγράμματος των 110 δις ευρώ για την Ελλάδα», επισημαίνοντας πως τα τελευταία τρία χρόνια, η Ελλάδα άντλησε λιγότερα από 3 δις ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η αμερικάνικη Wall Street Journal αναφέρεται στις τοποθετήσεις Ελλήνων αξιωματούχων, οι οποίοι επιρρίπτουν τις ευθύνες για τη μη επίτευξη συμφωνίας στην Ε.Ε. και στις ευρωπαϊκές ανησυχίες για την ισχύ που θα αποκτούσε στην Ευρώπη η Gazprom ενώ το Reuters κάνει λόγο για «γεωπολιτικά παιχνίδια», εκφράζοντας την άποψη ότι κατόπιν αυτής της εξέλιξης η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτύχει τους στόχους για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης