Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Letta (πρωθυπουργός Ιταλίας): H τόνωση της απασχόλησης των νέων στο επίκεντρο - Με την επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, διαθέσαμε ήδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ

tags :
Letta (πρωθυπουργός Ιταλίας): H τόνωση της απασχόλησης των νέων στο επίκεντρο - Με την επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, διαθέσαμε ήδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ
Προς την εξασφάλιση του "ελεύθερου", ώστε να μην συμπεριλαμβάνονται πλέον οι επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στoν υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, κινείται η ιταλική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Enrico Letta τόνισε: "Η απασχόληση των νέων είναι η καρδιά των προσπαθειών μου. Και για το σκοπό αυτό, με την επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, διαθέσαμε ήδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ".
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Reppublica  συμπλήρωσε πως καταβάλλει "συγκεκριμένες προσπάθειες για να μπορέσει να τονωθεί η απασχόληση των νέων, ενόψει και των όσων θα αποφασιστούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου". Ο Letta δεσμεύεται να εργασθεί ώστε να γίνει ακόμη πιο αποδοτικός ο διάλογος ανάμεσα σε κυβέρνηση, συνδικάτα και εργοδότες.
Σε ότι αφορά δε την ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών που βοηθούν τους πολίτες να βρίσκουν νέες θέσεις εργασίας υπογραμμίζει ότι "θα εμπνευστεί από όσα ισχύουν στις σκανδιναβικές χώρες".
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου ο Letta συζήτησε πρόσφατα με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande τη δυνατότητα να αρχίσουν να διατίθενται αμέσως οι πόροι του προγράμματος "Youth Guarantee", υπέρ της απασχόλησης των νέων.
"Από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυτό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε. Στην συνέχεια, μετά τις γερμανικές εκλογές, ελπίζουμε η Ευρώπη να προχωρήσει όντως με πιο γοργά βήματα", κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης