Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Λαζαρίδης (ΧΑ): Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες - Μένει να αναγνωριστούν και να προβληθούν με τον κατάλληλο τρόπο

tags :
Λαζαρίδης (ΧΑ): Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες - Μένει να αναγνωριστούν και να προβληθούν με τον κατάλληλο τρόπο
"Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες πρέπει να αναγνωριστούν και να προβληθούν με τον κατάλληλο τρόπο".
Τα ανωτέρω διεμήνυσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης,  κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΧΑ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Ο κ. Λαζαρίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία των γυναικών στην ανάπτυξη της Κεφαλαιαγοράς και της Επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, καθώς επίσης και στο ρόλο που μπορούν να παίξουν στη μετατροπή της οικονομίας μας σε πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφή και πιο φιλική στις επενδύσεις.  
Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο ΧΑ κήρυξε η Επίτιμη Γενική Πρόξενος της Αιθιοπίας κυρία Τερίνα Αρμενάκη – Καλογεροπούλου.
Η κυρία Αρμενάκη Καλογεροπούλου, εκτός από επίτιμη Πρόξενος είναι και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Consular Corps in Greece (Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα).
Επίσης στη δεκαετία του ’80 ήταν η πρώτη γυναίκα που ως πιστοποιημένη χρηματιστής προχώρησε στη σύσταση επενδυτικής χρηματιστηριακής εταιρίας με την Citibank στην Ελλάδα. Ήταν τέλος η πρώτη γυναίκα που απέκτησε το πιστοποιητικό «Series 7» για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η κυρία Αρμενάκη στη σύντομη ομιλία της ανέδειξε την αναγκαιότητα να δράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, λόγω της ύφεσης των τελευταίων ετών αλλά και της τάξης που εφαρμόζεται με αργά και σταθερά βήματα στα δημοσιοοικονομικά της χώρας μας.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν οι Πρέσβης του Παναμά, της Αργεντινής, των Φιλιππίνων, της Αυστρίας, Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας, η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ολλανδίας και άλλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης