Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αναζητείται λύση για τα αξιόγραφα των κυπριακών τραπεζών - Πιθανό σενάριο η μετατροπή τους σε μετοχές σε προκαθορισμένη τιμή - Πολεμικό το κλίμα στη ΓΣ της Λαϊκής

Αναζητείται λύση για τα αξιόγραφα των κυπριακών τραπεζών - Πιθανό σενάριο η μετατροπή τους σε μετοχές σε προκαθορισμένη τιμή - Πολεμικό το κλίμα στη ΓΣ της Λαϊκής
Η μετατροπή τους σε μετοχές σε προκαθορισμένη τιμή είναι το πιθανότερο σενάριο για τα αξιόγραφα των κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι κυπριακές τραπεζικές αρχές βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με στόχο την εξεύρεση λύσης.
Υπό το πρίσμα αυτό, σχεδόν πολεμικό κλίμα επικράτησε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Λαϊκής Τράπεζας, υπό το βάρος των οργισμένων κατόχων αξιογράφων.
Η κατάσταση κινδύνευσε να βγει εκτός ελέγχου και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής τράπεζας Α. Φιλίππου κήρυξε εκτάκτως τη λήξη της συνεδρίασης.
Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από το μπαράζ κατηγοριών που εκτόξευσαν οι κάτοχοι των αξιογράφων, που ωστόσο παρά την οργή τους, παραδέχθηκαν ότι δεν ευθύνεται το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την εξαπάτηση που υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί λόγω της επικείμενης μετατροπής των αξιογράφων τους σε μετοχές.
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Φιλίππου, δήλωσε πως η Λαϊκή βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
"Η οποιαδήποτε λύση πρέπει να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ και να εγκριθεί από την τρόικα διότι η τράπεζα βρίσκεται υπό κρατική στήριξη" διεμήνυσε ο κ. Φιλίππου.
Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές πως "για να υπάρξει λύση με τους καλύτερους δυνατούς όρους, αυτό θα συμβεί μετά την υπογραφή του Μνημονίου για την Κύπρο".
Το κλίμα έγινε εκρηκτικό από τις συνεχιζόμενες κατηγορίες και αντιδράσεις των κατόχων αξιογράφων και ως αποτέλεσμα κρίθηκε αναγκαίο να παρέμβουν αστυνομικοί για να επιβάλουν την τάξη.
"Ο Όμιλος της Λαϊκής συνεχίζει να αποτελεί μέρος της δραστηριότητας του τόπου και η διοίκηση εργάζεται εντατικά με στόχο την αναδιάρθρωση του Ομίλου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και τη σταδιακή επαναφορά του στην κυπριακή οικονομία σε υγιή βάση", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Φιλίππου.
"Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται το τραπεζικό σύστημα οι εργασίες της  Λαϊκής στην Κύπρο συνεχίζουν να παρουσιάζουν λειτουργική κερδοφορία", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης