Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

BNP Paribas, IFR Markets και Rabobank προειδοποιούν: Η υπέρμετρη αισιοδοξία των αγορών είναι επικίνδυνη - Τα προβλήματα της ευρωζώνης δεν έχουν επιλυθεί - Επενδυτές, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!

BNP Paribas, IFR Markets και Rabobank προειδοποιούν: Η υπέρμετρη αισιοδοξία των αγορών είναι επικίνδυνη - Τα προβλήματα της ευρωζώνης δεν έχουν επιλυθεί - Επενδυτές, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!
Μήπως το ράλι των διεθνών αγορών είναι υπερβολικό; Μήπως η αισιοδοξία των επενδυτών τείνει να καταστεί υπέρμετρη; Μήπως όλα κινούνται εξαιρετικά γρήγορα;
Μόνο τον Ιανουάριο, τον πρώτο του μήνα του 2013, οι διεθνείς αγορές ανήλθαν σε υψηλά πολλών ετών, τα γερμανικά και αμερικανικά ομολόγα υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ το ευρώ σκαρφάλωσε πάνω από τα επίπεδα των 1,35 δολ, καταγράφοντας υψηλά 14 μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου...
Αλλά αυτή η ταχεία αύξηση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη;
Ιδού τι απαντούν τρεις κορυφαίοι αναλυτές:
"Δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία των αγορών", διαμηνύει ο Joost van Leenders, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas και εξηγεί:
"Στην Ευρωζώνη διάχυτη παραμένει η ανησυχία για τη χαμηλή ανάπτυξη και την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν χορηγήσεις. Στις ΗΠΑ, το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Τα ανά τον κόσμο εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να εμφανίζονται καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς, αλλά αν τα παρατηρήσει κάποιος πιο προσεκτικά, θα αντιληφθεί ότι είναι απλά μετριοπαθή...".
"Η αλήθεια είναι απλή: Μπορεί να είναι πάντα δύσκολο να πας ενάντια στην τάση, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στους όποιους κινδύνους μπορεί να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν θετικά", εξηγεί στο ίδιο μήκος κύματος ο Divyang Shah, επικεφαλής αναλυτής της IFR Markets.
"Η άνοδος του ευρώ στα επίπεδα των 1,35 δολαρίων ήταν πολύ πιο ταχεία από ότι αναμέναμε. Η άνοδος στα επίπεδα αυτά σηματοδοτούσε την μακροπρόθεσμη τάση και όχι τη βραχυπρόθεσμη. Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως νιώθουμε αρκετά... άβολα και όχι άδικα", υποστηρίζει από την πλευρά της η Jane Foley, αναλύτρια της Rabobank.
"Πράγματι οι προοπτικές για την Ευρωζώνη έχουν βελτιωθεί, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος νέας επιδείνωσης του κλίματος", σημειώνει η ίδια.
Και προειδοποιεί: Οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης