Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Barclays Capital: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ μέσα στο 2013 - Επενδυτές προσοχή: Ως και τα 1,22 δολάρια θα υποχωρήσει το ευρώ σε διάστημα 12 μηνών

tags :
Barclays Capital: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ μέσα στο 2013 - Επενδυτές προσοχή: Ως και τα 1,22 δολάρια θα υποχωρήσει το ευρώ σε διάστημα 12 μηνών
Δεν βλέπει νέα μείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας μέσα στο 2013, αναμένοντας παράλληλα βουτιά για το ευρώ, ο βρετανικός οίκος Barclays Capital, σχολιάζοντας τη συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, όπου τα επιτόκια παρέμειναν σταθερά στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%.
Η BarCap αποδίδειτον ισχυρισμό της για αμετάβλητα επιτόκια καθ' όλη τη διάρκεια του νέου έτους στην βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών, στις ενδείξεις για πιο σταθερούς δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και στην ομοφωνία της τελευταίας απόφασης.
Την ίδια στιγμή, ο οίκος συμβουλεύει τους επενδυτές να μην είναι υπεραισιόδοξοι για το ευρώ, ύστερα από το κατά 1,5% ράλι της Πέμπτης. "Το πιθανότερο, το ράλι θα είναι περιορισμένο για το κοινό νόμισμα", αναφέρει στην ανάλυσή της η Barclays Capital.
"Το οικονομικό outlook παραμένει εύθραυστο και το 2013 θα είναι γεμάτο προκλήσεις", σημειώνεται στην ανάλυση του βρετανικού ιδρύματος. "Το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,22 δολάρια σε βάση 12 μηνών", καταλήγει η ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης