Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΤτΕ ενάντια σε Alvarez & Marsal….για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Κατά την ΤτΕ το ΤΤ θα χρειαστεί 3,7 δισ ευρώ κεφάλαιο και κατά την Alvarez στο βασικό σενάριο 2,9 δισ – Μονόδρομος η διάσπαση σε good – bad bank 11 ή 18 Ιανουαρίου

ΤτΕ ενάντια σε Alvarez & Marsal….για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Κατά την ΤτΕ το ΤΤ θα χρειαστεί 3,7 δισ ευρώ κεφάλαιο και κατά την Alvarez στο βασικό σενάριο 2,9 δισ – Μονόδρομος η διάσπαση σε good – bad bank 11 ή 18 Ιανουαρίου
Στην διεξοδικότατη μελέτη της για το ελληνικό banking η ΤτΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα χρειαστεί 3,7 δις ευρώ συνολικά κεφάλαια.
Ωστόσο οι αποφάσεις έχουν ληφθεί 11 ή 18 Ιανουαρίου θα σπάσει σε good και bad bank και θα ανακεφαλαιοποιηθεί με περίπου 500 ή 900 εκατ και το funding gap θα φθάσει έως 3 με 3,5 δις ευρώ.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ΤΤ για το διάστημα 2012 με 2014 θα εμφανίζει ζημίες 315 εκατ και έτσι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει κεφάλαιο εσωτερικά.
Παραδόξως η ΑΤΕ που ενώ μπορούσε να δημιουργήσει κεφάλαιο εσωτερικά 468 εκατ διασπάστηκε τελικά σε καλή και κακή τράπεζα.
Ωστόσο η ΤτΕ έχει την καλύτερη συνολική εικόνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ΤΤ θα χρειαστεί 3,7 δις ευρώ κεφάλαιο.
Όμως η Alvarez & Marsal για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου είχε εκπονήσει μια έρευνα πολύ διεξοδική προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Στο βασικό της σενάριο η Alvarez προέβλεπε ότι το ΤΤ θα χρειαστεί 2,9 δις ευρώ και μείωση προσωπικού 445 ατόμων για να μπορέσει να καταστεί βιώσιμο.


Με βάση την Alvarez&Marsal τον σύμβουλο του ελληνικού δημοσίου το ΤΤ μπορεί να παραμείνει αυτόνομο καθώς είναι η πλέον συμφέρουσα κεφαλαιακά λύση.

Σενάριο πρώτο
Το βασικό σενάριο με αυτόνομη ανάπτυξη προϋποθέτει 2,9 δις κεφάλαιο
Το προσωπικό θα μειωθεί κατά 445 από 3220 δηλαδή 2774 και θα κλείσουν 5 καταστήματα

Σενάριο δεύτερο
Θα αυξηθούν τα δάνεια μετά το 2012
Το ΤΤ θα χρειαστεί άνω των 3,2 δις ευρώ κεφάλαια
Μείωση προσωπικού κατά 445 εργαζομένους

Σενάριο τρίτο
Βελτίωση εσόδων από το 2015
Το ΤΤ θα χρειαστεί 3 δις κεφάλαιο ενώ η μείωση προσωπικού θα είναι 546 εργαζόμενοι

Σενάριο τέταρτο
Εκκαθάριση του ΤΤ.
Θα χρειαστεί 5,3 δις ευρώ και οι εργαζόμενοι θα μείνουν από 3220 μόνο 474.

Σενάριο πέμπτο
Good και bad bank
Στην καλή τράπεζα θα μείνουν μόνο 1000 εργαζόμενοι από 3220 εργαζομένους που ήδη διαθέτει το ΤΤ
Θα χρειαστεί 3,4 δις ευρώ κεφάλαιο.

Υποσημείωση

Το www.bankingnews.gr  τάσσεται ξεκάθαρα κατά της διάσπασης του ΤΤ σε good και bad bank.
Ο σκοπός είναι να σπάσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι να αναδείξουν τυχόν προβλήματα του ΤΤ που δεν υπάρχουν.
Με βάση την έκθεση της Blackrock έλαβε την καλύτερη θέση στο σύνολο των 18 εξεταζομένων τραπεζών στο χειρότερο σενάριο με ποσοστό των ζημιών επί των δανείων 10,5% σε μέσο όρο του κλάδου 21,4%.
Το www.bankingnews.gr  πρότεινε λύσεις.
Για τους εργαζομένους μετατάξεις με βάση τον νόμο περί ανωνύμων εταιριών που ειδικά στο ΤΤ λειτουργεί και φωτογραφικά.
Για τους μετόχους να μειωθεί η ονομαστική αξία, να ανακεφαλαιοποιηθεί από το ΤΧΣ, το ΤΧΣ να αγοράσει από τους μετόχους στην τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης ώστε να μην χάσουν οι 72 χιλ μέτοχοι.
Λύσεις υπάρχουν αλλά δυστυχώς είναι όλα προσχεδιασμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης